- ۵ اسفند ۱۳۹۴ , ساعت ۱۱:۲۵
- 559 views
- ثبت یک دیدگاه
- چاپ مطلب
جان دوباره در کالبد صنعت نفت ایران
تقدیمی هدف:
جان دوباره در کالبد صنعت نفت ایران/مشتری های جدید نفتی از کدام قاره می آیند؟
بررسی ها نشان می دهد اروپا جدیدترین مشتری نفت ایران در دوران تازه است؛ اما آفریقایی ها را می توان اولین مشتری جدید نفت ایران لقب داد . پیش از لغو تحریم ها برای خرید نفت از ایران خیز برداشته بودند .پیش سندی نیز برای خرید نفت ایران از سوی ایران و افریقای جنوبی به امضا رسیده است . پیش از تشدید تحریم ها، آفریقای جنوبی، بزرگترین مشتری نفت ایران در قاره آفریقا بوده است؛ بگونه ای که این کشور پیش از توقف واردات نفت از ایران، روزانه بیش از 100 هزار بشکه نفت خام از ایران خریداری می کرد.جز آفریقای جنوبی ، مراکش نیز خریدار آفریقایی نفت ایران بود . هر چند مقامات وزارت نفت از آغاز گفتگوها برای صادرات دوباره نفت ایران به قاره سیاه خبر داده اند اما با این حال هنوز جزییات تازه ای از این مذاکرات منتشر نشده است . پایانه های نفتی افریقای جنوبی متعلق به شرکت شل است و این شرکت هنوز مذاکراتی برای از سرگیری خرید نفت از ایران را آغاز نکرده است .
اروپا،این مشتری قدیمی
پیش از برقراری تحریم های نفتی اتحادیه اروپا علیه ایران، صادرات نفت ایران به قاره سبز به حدود 700 هزار بشکه در روز می رسید اما بررسی ها نشان می دهد در میان مدت ایران می تواند صادرات خود به این قاره را بین 300 تا 400 هزار بشکه در روز برساند . توتال هر چند اولین مشتری رسمی نفت ایران پس از تحریم ها بود اما مذاکراتی با سایر کشورهای اروپایی برای فروش نفت کلید خورده است . یونانی ها که از بدهکاران نفتی ایران محسوب می شوند نیز در جریان دیدارهای اخیر مذاکراتی در خصوص تسویه بدهی خود داشته و اخبار منتشره دلالت بر رایزنی هایی برای افزایش فروش نفت به این کشور را دارد .
بر اساس این گزارش مذاکرات ایران و اسپانیا برای صادرات 200 هزار بشکه نفت در روز آغاز شده است . اسپانیا پیش ا تحریم ها نیز مشتری نفت ایران بود . از سوی دیگر انی ایتالیا نیز رسما خواهان خرید نفت از ایران است تا بار دیگر ایران در فهرست مهمترین صادرکنندگان نفت به اروپا قرار گیرد . آلمان ها که هیچ گاه مشتری نفت ایران نبوده اند،نیز مذاکرات برای خرید محصولات پتروشیمی و همچنین ال ان جی از ایران را کلید زده اند . این امر نشان می دهد اتحادیه اروپا ایران به به طور جدی در فهرست تامین کنندگان انرژی قرار داده و محاسبات بلند مدتی را در دستور کار دارد .
آسیایی های مشتاق
مشتریان آسیایی همواره مشتریان بسیار با اهمیتی برای ایران بوده اند . حتی در دوره تشدید تحریم ها جریان صادرات نفت ایران به آسیا و برخی مشتریان قدیمی هیچ گاه قطع نشد . هر چند نبود بیمه نامه برای مححموله های نفتی ایران صادرات نفت به کشورهای آسیایی را نیز با کاهش مواجه کرد اما با این حال خرید نفت ایران در ترازهای بازرگانی اغلب خریداران نفتی آسیایی ثبت می شد . ممنوعیت برای انتقال پول به ایران سبب شد ایران طلب قابل توجهی را بابت فروش نفت در این کشورها داشته باشد .
آخرین آمارهای ارائه شده از سوی اوپک نشان می دهد صادرات نفت ایران در ژانویه سال 2016 افزایش اندک را داشته است اما بررسی ها نشانگر افزایش بیش از پیش صادرات نفت در ماه های پیش رو در ترازها مشاهده خواهد شد . بررسی ها نشان می دهد کره جنوبی، از مشتریان سنتی نفت ایران صادرات نفت از ایران را افزایش داده است . آمارهای گمرکی نشان داد، واردات نفت کره جنوبی از ایران در ماه ژانویه نسبت به یک سال قبل سه برابر شده، اما میزان خرید نفت این کشور از تهران همچنان فاصله زیادی با حجم دوره قبل از تحریم ها دارد.
این آمارها نشان داد، پنجمین وارد کننده بزرگ نفت جهان، در ماه گذشته میلادی 859 هزار و 223 تن نفت از ایران وارد کرده که معادل 203 هزار و 165 بشکه در روز بوده است. این رقم 3 برابر 273 هزار و 626 تنی است که کره جنوبی یک سال قبل از ایران خریده بود.
این بیشترین میزان خرید نفت کره جنوبی از ایران در ماه ژانویه، از سال 2012 تاکنون بوده است. این کشور در کنار دیگر مشتریان عمده نفت ایران، از اواسط سال 2012، خرید نفت خود از ایران را کاهش داده بود. کره جنوبی در ژانویه 2012، 75 هزار و 967 تن از ایران نفت خریداری کرده بود.
نوشتن دیدگاه
شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .