• انواع حساسیت پوستی در کودکان    :   آلرژی پوستی در کودکان خردسال در مقایسه با افراد دیگر رایج‌ تر است، حساسیت پوستی کودک می ‌تواند سلامت جسمی و روحی او را مختل کند. یکی ...
  • روحانی مسئولیت گرانی بنزین را بپذیرد    :   عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: اینکه رئیس جمهور مسئولیت شوک بزرگ افزایش قیمت بنزین را به گردن وزارت کشور بیاندازد، قابل قبول نیست؛روحانی باید مسئولیت این اقدام را بپذیرد.
  • حذف قبوض کاغذی جریمه از اول اسفند    :   حذف قبوض کاغذی جریمه از اول اسفند/ کروکی‌ها الکترونیکی می‌شوند.رئیس پلیس راهور ناجا گفت: بنا این است تا اواخر بهمن ۸ هزار دست افزار دیگر به دست‌افزار موجود در راهور اضافه کنیم و داستان قبض کاغذی کلاً تمام شود و پلیس یکدست با دست‌افزار جریمه کند.
  • جزئیات آمار حوادث شغلی    :   جزئیات آمار حوادث شغلی/۴۴ درصد حوادث در گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ ساله.جدیدترین آمار حوادث ناشی از کار نشان می‌دهد ۴۴.۳ درصد از حوادث کار مربوط به گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ ساله قرار دارند. همچنین ۷۱ درصد حوادث در ساعات صبح رخ می‌دهد.
  • در صورت امکان سهمیه بنزین به ۱۰۰ لیتر افزایش یابد    :   رئیس کمیسیون آموزش مجلس از رئیس‌جمهوری خواستار تثبیت قیمت‌ها شد و گفت: اگر امکان دارد سهمیه بنزین به ۹۰ تا ۱۰۰ لیتر افزایش یابد تا مردم دچار مشکل نشوند.
  • اینترنت در آینده نزدیک وصل می‌شود    :   اینترنت در آینده نزدیک وصل می‌شود/ با اغتشاشگران برخورد جدی شود. رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: اگر آرامش همین گونه باشد در آینده خیلی نزدیک اینترنت وصل می‌شود.
  • ریشه انتقاد به عملکرد اقتصادی دولت، سیاسی است

    تقدیمی هدف:

    ریشه انتقاد به عملکرد اقتصادی دولت، سیاسی است / به مردگان هم یارانه می دادند و انتقاد می کنند

    hh

    اقتصاد > اقتصاد کلان – مشکلات اقتصاد ایران، مشکلاتی ریشه ای و طولانی مدت است. انتقادهایی که در جریان رقابت های انتخاباتی از دولت و عملکرد اقتصادی آن می شود، رنگ و بوی سیاسی دارد و با هدف دستیابی به صندلی های مجلس است و برای بهبود معیشت و رفاه مردم و برون رفت از رکود اقتصادی نیست.

    محمود جامساز کارشناس اقتصاد و استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرگزاری خبرهدف درباره انتقادهایی که به عملکرد اقتصادی دولت یازدهم و ترکیب فهرست های نزدیک به دولت از سوی طیف های رقیب مطرح می شود، گفت:« بسیاری از این نقدها اصولا شاید پایه و اساس درستی نداشته باشد و با اهداف سیاسی مطرح می شود».

    وی افزود:« تردیدی نیست که مشکل اساسی ما اقتصاد دولتی نفتی و رانتی است. در این مجموعه دولتی نفتی رانتی اصولا هر گونه اصلاحاتی در جهت تعمیق  اقتصاد دولتی است. علم و تجارب تاریخی هم همواره نشان داده است که دولت اصلا مدیر خوبی برای اقتصاد نیست تا جایی که نمی توان اقتصاد دولتی موفقی در دنیا پیداکرد».

    به گفته جامساز « بررسی روند تغییر و تتطور رژیم های اقتصادی  سوسیالیستی نشان می دهد این رژیم ها  با تغییر رویه اقتصادی به سمت اقتصاد باز و بازار آزاد  حرکت کرده اند و طرح ها  و  پروژه هایی را که در زمان اقتصاد دولتی ناکارامد بود توانستند  با مشارکت گسترده بخش خصوصی به ثمر برسانند چرا که با فاصله گرفتن از مدل اقتصاد دولتی، بار اصلی رشد و توسعه بر دوش این بخش قرار گرفت».

    وی ادامه داد:« اقتصادهای نوظهور در دنیا مانند چین که الان دیگر دومین قدرت برتر اقتصادی دنیا است، یا کره جنوبی، مکزیک، برزیل، آرژانتین و مالزی کشورهایی هستند که همگی درجه آزادی اقتصادی را بالا برده اند و به این ترتیب توانسته اند خود را از صف کشورهای توسعه نیافته جداکنند».

    این تحلیلگر اقتصادی گفت:« ما هم در سیاست های کلی نظام اولین رویکردمان آزادسازی اقتصاد است اما متاسفانه به علت اینکه اقتصاد ما مجموعه اقتصاد دولتی است نه یک منظومه اقتصاد آزاد رقابتی اصولا این رویکرد در این مجموعه تا کنون عملی نبوده است. نه خصوصی سازی موفقیت پیدا کرده و نه دولت کوچک شده است و نه با کشورهای دیگر دنیا تعامل اقتصادی پیدا کرده ایم. ممکن است این عدم تعامل را به تحریم ها ارتباط دهیم اما ما قبل از تحریم های اقتصادی هم ما معاملات آنچنانی به جز نفت با دنیا نداشتیم».

    وی ادامه داد:« در دو دولت نهم و دهم که درآمدهای نفتی ما در آن دوره حدود 800 میلیارد دلار تخمین زده می شود با توجه به تمام مولفه های اقتصادی با درآمد نفت بسیار بسیار بالاتر از درآمدهای نفتی دولت های قبل از آن، رشد اقتصادی کشور منفی شد. در حالی که در برنامه توسعه پنجم قرار بود ما رشد اقتصادی ۸ درصد داشته باشیم آن هم با منابعی به اندازه یک چهارم درآمدی که طی سال های دولت آقای احمدی نژاد از نفت حاصل شد. به عبارت دیگر برای دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصدی به 25 درصد منابع مالی حاصل در دولت های نهم و دهم نیاز داشتیم».

    جامساز به مسکن مهر اشاره کرد و گفت:« مسکن مهر ایده خوبی برای خانه‌دار کردن مردم بود ولی این ایده با ایده‌های پوپولیستی ممزوج شد و حدود 150 هزار میلیارد تومان برای این پروژه از بانک مرکزی پول گرفتند. در پایان دولت دهم هم پروژه ناتمام ماند و آنهایی هم که تمام شده بود بسیار نقص داشت و جالب اینجاست که به علت آن نقص ها برای آن ها هم که کامل شده است متقاضی و خریداری وجود ندارد».

    وی افزود:«درمورد مسئله یارانه‌ها هم باید گفت با اینکه اغلب کارشناسان و متخصصان اقتصادی در آن زمان با توزیع پول نقد بین مردم مخالف بودند اما دولت احمدی‌نژاد با قاطعیت و آمریت آن را اجرا کرد و از مواضعی که مجلس هم برای این طرح تصویب کرده بود عدول کرد و دستورات مجلس را هم انجام نداد. یعنی تمام مابه التفاوت فروش فرآورده‌های نفت را در قالب یارانه‌های نقدی بین مردم توزیع کرد. به جای اینکه ۲۰ درصد متعلق به دولت و ۳۰ درصد هم به بخش مولد اقتصادی قرار گیرد همه در اختیار مردم قرار گرفت».

    به گفته وی « موضوع جالب در پرداخت یارانه ها این بود که افرادی که یارانه می گرفتند از جمعیت کشور بیشتر بودند. تقلب های عجیبی در پرداخت یارانه صورت گرفت، یعنی حتی مردگان در لیست دریافت یارانه ها بودند یا اینکه شناسنامه‌های جعلی و تقلبی در دریافت یارانه وجود داشت».

    جامساز ادامه داد:« ما 42 هزار میلیارد تومان در سال هزینه یارانه ها کردیم. همین الان هم با توجه به اینکه بخشی از این افراد از فهرست دریافت یارانه  حذف شده اند، دولت هنوز روزی 325 میلیارد تومان دولت می دهد. این پرداخت یارانه در ادامه سیاست های گذشته است. خود پرداخت یارانه به این صورت به هیچ وجه توجیه اقتصادی برای کشور ندارد. کارشناسان هم بارها توصیه کرده اند آقای روحانی با قاطعیت دستور دهد یارانه ها را فقط به افراد نیازمند و مستحق دریافت یارانه پرداخت کنند و مابقی ان را در قالب تسهیلات ارزان قیمت به موسسات کوچک و متوسط مولد بدهند که بخش تولید حرکت کند یا اصولا مابه التفاوت آن را به ازای بدهی دولت به بانک ها پرداخت کنند».

    این کارشناس اقتصاد گفت: « وزیر اقتصاد اخیرا اعلام کرد دولت تا ۲۰ سال آینده توان بازپرداخت بدهی های خود را ندارد. دولت حدود 100 میلیارد تومان به بانک ها بدهکار است و وزیر اقتصاد گفت که دولت نمی تواند آن را پرداخت کند. این در حالی است که ما منابع داخلی داریم اما به علت سوءمدیریت، بدهی‌های دولت از گذشته رو به افزایش گذاشته است و به خاطر پرداخت یارانه نمی توانیم بدهی های دولت را پرداخت کنیم. از این رو آنچه در حال حاضر به آن احتیاج داریم نوعی مدیریت درآمد به هزینه است. دولت باید مابه التفاوت یارانه هایی که باید پرداخت شود را در ۴ تا ۶ ماه به عنوان بدهی های دولت به بانک ها پرداخت کند».

    وی افزود:«در طول اجرای برنامه ششم حتی بدون نیاز به سرمایه گذاری و تسهیلات خارجی با انضباط مالی دولت، کوچک شدن حجم دولت و رفع فسادی که از دولت قبل در بانک مرکزی نهادینه شده است دولت می تواند بدهی های خود را کاملا پرداخت کند. این مسئله که آیا رکود اقتصادی تقصیر این دولت است یا دولت قبل مسئله اصلی نیست مسئله اساسی مجموعه اقتصاد دولتی سرمایه داری رانتی است» .

    gps1

    مطالب مرتبط :

    جلسه فوق‌العاده ستاد تنظیم‌بازار برای کنترل بازار

    مدیر رَسته فناوری اطلاعات «طرح توسعه کسب و کار و اشتغال» پایدار وزارت کار از راه‌اندازی اولین بنیاد کارآفرینی توسعه فناوری‌های نوین در حوزه بلاکچین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء خبر داد. محمدعبده ابطحی در گفتگو با خبرهدف، با اشاره راه اندازی بنیاد ملی توسعه فناوری در حوزه‌های بلاکچین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کشور تا پایان هفته جاری گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مشارکت سازمان صنعتی ... مطلب کامل

    چرا پزشکان مالیات نمی‌دهند؟

    قانون سلیقه‌ای اجرا می‌شود؛ چرا پزشکان مالیات نمی‌دهند؟رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق تعاون ایران با اشاره به قوانین دست و پاگیر کسب و کار گفت: سازمان مالیاتی با احیای پرونده های۵ سال گذشته،شرکت‌ها را درگیر کرده و در مواقعی ترمز ادامه فعالیت است. مطلب کامل

    آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    جلسه فوق‌العاده ستاد تنظیم‌بازار برای کنترل بازار

    یک مقام مسئول از جلسه فوق‌العاده عصر امروز ستاد تنظیم بازار برای کنترل بازار خبر داد و گفت:با توجه به فراوانی کالا و وضعیت مناسب ذخایر استراتژیک، هرگونه افزایش قیمت کالا در بازار ممنوع است. مطلب کامل

    ۲۳ آبان ۱۳۹۸ – عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    تهدید به اخراج کارکنان فروش بلیت مترو برای تراکنش پایین پوز

    تهدید به اخراج کارکنان فروش بلیت مترو برای تراکنش پایین پوز/قید مدرک «دیپلم»در قرارداد تمام متصدیان.پیمانکار باجه های فروش بلیت مترو، ضمن اجبار کارکنان به ترغیب مسافران برای شارژ بلیت از طریق دستگاه‌های پوز، آنها را به اخراج در صورت تراکنش پایین دستگاه ها تهدید می کند. مطلب کامل

    ۲۲ آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    روزنامه های: هفت صبح - اعتماد - شرق - کیهان - شهروند - ایران - آرمان - همشهری - صبح نو - قانون - بهار - اطلاعات - ابتکار - وطن امروز - جام جم - مردم سالاری - آفتاب - دنیای اقتصاد - عصراقتصاد - کسب و کار - جهان صنعت مطلب کامل

    بخشی از سهام هپکو همچنان در اختیار مالک فاقد صلاحیت

    در حالی که بدلیل فقدان صلاحیت درمالک قبلی هپکو، سهام این شرکت با وکالت بلاعزل در اختیار سازمان خصوصی سازی قرار گرفته امابر اساس اطلاعات«کدال»مالک اولیه همچنان بخشی از سهام را در اختیار دارد. مطلب کامل

    ۲۱ آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    قیرهای تقلبی چگونه وارد پروژه‌های راهسازی شد؟

    سودهای میلیاردی موجب شده بازار تولید قیرهای تقلبی همچنان گرم باشد و اگرچه ورود این ماده اولیه به پروژه‌های عمرانی محدود شده اما عرضه به بازار همچنان ادامه دارد. مطلب کامل

    نوشتن دیدگاه

    شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

    پرتال خبری،تفریحی،موزیک،دانلود،نرم افزار هدف

    پرتال خبری،تفریحی،موزیک،دانلود،نرم افزار هدف

    طراحی توسط : طراح وب دات کام www.taraheweb.com

    تمام حقوق مادی و معنوی برای سایت خبر هدف محفوظ است و نقل مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.

    تلفن: 850 550 33 ایمیل: info@khabarhadaf.ir

    تمام حقوق این سایت برای © 2024 خبر هدف. محفوظ است.