- ۳۰ دی ۱۳۹۴ , ساعت ۹:۲۱
- 529 views
- ثبت یک دیدگاه
- چاپ مطلب
سخنگوی سابق وزارتخارجه: دیپلماسی دولت روحانی درهای جهان را به روی ایران باز کرد
تقدیمی هدف:
سیاست > احزاب و شخصیتها – سخنگوی وزارتخارجه دولت سازندگی معتقد است دیپلماسی دولت روحانی با فرصت شناسی از شرایط جهانی توانست درهای جهان را به روی ایران باز کرده و وجهه بینالمللی ایران را بهبود ببخشد.
محمود محمدی، سفیر سابق ایران در تونس در گفت و گو با خبرهدف با اشاره به ورود ایران و 5+1 به مرحله اجرای برجام و لغو تحریمها، گفت: طبق آخرین توافقی که در وین انجام شد قرار بود که تا نیمه ژانویه و پس از تایید اقدامات ایران توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی و راستی آزمایی آژانس، برجام به مرحله اجرا برسد و اولین اقدام هم لغو تحریمها باشد.
وی تصریح کرد: شواهد و قرائن نشان می دهد که ایران به همه تعهداتی که داده بود عمل کرده است من جمله توافقی که درباره خارج کردن اورانیومهای غنیشده از ایران در قالب برجام شده بود. با این حساب اکنون نوبت کشورهای اروپایی و آمریکاست که به توافق انجام شده پایبند باشند. البته برخی شبهات و ابهامات بر روی این موضوع سایه انداخته است از جمله بی اعتمادی ایران به طرف مقابل خصوصا آمریکا که در طول مذاکرات هم شاهد بودیم، یا تلاش های کنگره آمریکا و برخی هم پیمانانش که تلاش زیادی کردند که این توافق به سرانجام نرسد و تحریمها همچنان باقی بماند اما به هرحال این توافق حاصل شد و طرف مقابل در قبال تعهداتی که ایران پذیرفته است باید تحریم ها را لغو کند.
این نماینده سابق مجلس با تاکید براینکه روز شمار معکوس لغو تحریمها شروع شده است، افزود: آن چه درباره لغو تحریم ها در چارچوب توافق برجام صورت گرفته است با آن چیزی که بعدها کنگره مطرح کرد مثل مساله صدور ویزا یا فشارهایی که درباره ربط دادن آزمایش موشکهای دوربرد با تحریم ها صورت دادند، فرق دارد. براساس توافق برجام باید تحریمهایی مثل
از سوی اتحادیه اروپا، سازمان ملل و آمریکا لغو شود. معتقدم مباحثی که درباره تحریم جدید ایران مطرح می شود را باید در ادامه همان مخالفت های کنگره و برخی سیاستمداران آمریکایی با لغو تحریمها قلمداد کرد که ممکن است به تحریم های فرابرجامی بینجامد هرچند اوباما مخالفت خودش را با هرگونه تحریم علیه ایران در این مقطع زمانی اعلام کرده است.
محمدی گفت: معتقدم توافقات انجام شده درباره تحریم ها در قالب توافق برجام با مسائل بعد از برجام متفاوت است ولی با توجه به خصومت و دشمنی جریانی از مقامات و سیاستمداران آمریکایی علیه ایران در سه دهه گذشته ممکن است هرچیزی در آینده اتفاق بیفتد.
سخنگوی وزارتخارجه دولت سازندگی در ادامه گفتگوی خود با خبرآنلاین دیپلماسی دولت روحانی را موفق ارزیابی کرد و گفت: دیپلماسی دولت یازدهم با فرصت شناسی از شرایط جهانی اتفاق افتاد. آقای روحانی توانست در رویکرد کلان سیاست خارجی کشور تحول چشمگیری را بوجود آورد که یکی از اثرات مثبت آن همین توافق برجام بود که میتوانست اصلا مذاکراتش شروع نشود یا به سرانجامی نرسد.
سفیر سابق ایران در الجزایر اظهار داشت: وزارتخارجه، آقای ظریف و تیم مذاکره کننده اهتمام جدی داشتند و همه مهارتهای حرفهای خودشان را بکار گرفتند و قدرتهای جهانی را متقاعد کردند که با ایران با زبان زور و تهدید نمیشود صحبت کرد، باید مذاکره کرد. طرف مقابل هم از اینکه ایران آمادگی مذاکره برای رسیدن به یک راه حل را اعلام کرده بود استفاده کرد. این موضوع به بهبود وجهه ایران کمک شایانی کرد و درهای بسته کشورهای جهان را به روی ایران باز کرد.
وی ادامه داد: همانطور که شاهدیم ظرف چند ماه گذشته بیش از صد هیات اقتصادی و هیاتهای بلند پایه سیاسی بعد از سالها به ایران سفر کردند و ایران به مرکز دیپلماسی جهانی و رفت و آمدهای سرمایهگذاران و شرکتهای بین المللی تبدیل شده است. بنابراین اثر این مذکرات تا همین جا چه برجام اجرا شود چه نشود برای ایران یک نقطه قوت بوده و برای دیپلماسی ایرانی در جهان یک نقطه قوت و پیروزی است.
سخنگوی سابق وزارتخارجه در بخش دیگری از گفتگوی خود به تنشهای ایجاد شده از سوی برخی کشورها علیه ایران در آستانه اجرای برجام نیز اشاره کرد و گفت: در روابط خارجی وقتی رویکرد تعاملی و همکاری اعلام می شود خوب است که نقض آن صورت نگیرد و اختلافات در بخشی از روابط خارجی دوباره ایجاد شود. اما آنچه طی روزهای اخیر شاهد بودیم بیشتر رفتار و واکنش اغراق آمیز عربستان سعودی با ایران بود. متعاقب آن رفتار برخی کشورهای کوچک که فکر می کنم اهمیت چندانی در روابط خارجی ایران نداشتند و ندارند، آنها بیشتر محتاج ایران هستند تا اینکه ایران به آنها نیاز داشته باشد.
وی تصریح کرد: از آنجایی که عربستان و برخی کشورهای حوزه های خلیج فارس مخالف توافق برجام بودند و همه تلاش های خودشان را کردند که این تواقق صورت نگیرد طبعا الان هم تلاشهای گستردهتری خواهند کرد که تحریم لغو نشود اما برجام و لغو تحریم قویتر از اراده چند کشور کوچک و عربستان سعودی است چون توافقی است که در چارچوب قوانین بینالمللی و قطعنامه سازمان ملل در شورای امنیت و توافق با کشورهای 5+1 صورت گرفته و به اعتبار و حیثیت سیاسی آنها بستکی دارد. اگر امروز در قبال ایران به توافق و تعهدی که کردند عمل نکنند هیچ کشور دیگری هم نمیتواند به آنها اعتماد کنند. بنابراین معتقدم در این مقطع این قطع روابط تاثیر چندانی بر لغو تحریم نداشته باشد.
نوشتن دیدگاه
شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .