- ۲۳ دی ۱۳۹۴ , ساعت ۸:۵۸
- 590 views
- ثبت یک دیدگاه
- چاپ مطلب
نشست مطبوعاتی جشنواره تئاتر فجر برگزار شد
تقدیمی هدف:
نشست مطبوعاتی جشنواره تئاتر فجر برگزار شد از پخش زنده در اینترنت تا تجلیل از بزرگان
مختلف برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری خبرهدف، این مراسم با حضور امیر اسمی، مدیر بخش پوستر و هویت بصری جشنواره و سعید اسدی دبیر سی و چهارمین تئاتر فجر برگزار شد.
امیر اسمی، مدیر بخش پوستر و هویت بصری جشنواره، از برگزاری این بخش در سه قسمت عمده خبر داد:
– بخش اول شامل گرافیک در اجراهای جشنواره اعم از پوستر و اقلام تبلیغاتی،
– بخش دوم، بخش غیررقابتی که پیرامون هویت بصری در گروههای تئاتری و هویت سازمانی در قالب برگزاری نشستهای گفتگو و آموزش
– بخش سوم بخش رقابتی مسابقه پوستر که به نام «تماشا» نامگذاری شده است، در دو بخش پوستر تئاتر و در هنرهای مرتبط با رویدادهای تئاتر برگزار می شود.
انتخاب داوران با رویکرد افزایش اعتبار جشنواره
به گفته امیر اسمی، مدیر بخش پوستر و هویت بصری سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر هیئت داوران این بخش شامل چهرههای شناخته شده و مطرح در سطح بینالمللی است. رنه وانر از سوئيس، کامبیز درمبخش، کاری کیپو از فنلاند، ایته کت از دانمارک، الکساندر فالدین از روسیه، ساعد مشکی از ایران، فلیکس اشتید، پارسوا باشی، محسن بدیعی، امیرعلی قاسمی، ساعد مشکی، مهدی پاکدل و امیر اسمی ، داوران بخش پوستر سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر هستند.
مدیر بخش پوستر جشنواره از برگزاری برنامههای مرتبط با بخش پوستر در عمارت مسعودیه خبر داد و گفت: همزمان با برگزاری جشنواره، یک گالری در به منظور نمایش پوسترهای شرکت کننده در جشنواره در عمارت مسعودیه افتتاح خواهد شد و برنامههای نشست مربوط به بخش پوستر هم در محل عمارت مسعودیه برگزار میشود.
هشت ماه تلاش در راستای رویکرد کیفیت گرایانه
سعید اسدی، دبیر سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر، از هشت ماه تلاش برای برگزاری هر چه بهتر جشنواره تئاتر فجر خبر داد و گفت: جشنواره تئاتر فجر امسال حاصل تلاش مجموعه گستردهای از اهالی تئاتر و مسئولان اجرایی است.
او افزود: ما از پاییز فرایند جشنواره را آغاز کردیم و از ۲۵ آبان در فرایند جشنواره بودیم. کارگاههای آموزشی، نمایشنامهخوانی، جشنوارههای تساتر استانی از جمله این فرایند هستند.
هفته تئاتر لهستان هم که ذیل جشنواره تئاتر فجر برگزار شد، از جمله این فعالیتها بود. در این مشارکت فراهم کردن امکانات سختافزاری مثل تامین سالن و امکانات با ما بود و کار اجرا با گروههای نمایش لهستانی بود که این مهم با همکاری سفارت لهستان، انجام گرفت. میزگردهایی با حضور منتقدان ایرانی و لهستانی و برگزاری نمایشگاه عکس ایران و لهستان از دیگر برنامههای هفته تئاتر لهستان بود.
اسدی پیشبرد برنامههای تئاتر فجر امسال را مطابق زمانبندی ارزیابی کرد و گفت: سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر با انتشار فراخوان طبق قاعده معینی پیش رفت. رویکرد ما در این جشنواره یک رویکرد کیفیتگرایانه بوده است. هدف ما جذب گروههای نمایشی سازمانیافتهتر در این دوره از جشنواره بوده است. عمده آثار جشنواره از آثار اجرا شده در سراسر کشور بودهاند و درصد کمی شامل آثار جدید است. در این جشنواره با موضوعات متنوع، گونههای متنوعی از تئاتر و نسلهای مختلف تئاتر رو به رو هستیم که اتفاقی خجسته است.
به گفته دبیر جشنواره، مفاهیم و ارزشهای بومی، ملی، دینی، محیط زیست، دفاع مقدس، مبارزه با تروریسم و افراط گرایی در جشنواره امسال هم در بخش ایران و هم در بخش بینالملل لحاظ شده است.
جشنواره تئاتر فجر به روایت آمار
سعید اسدی، دبیر سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر، آماری از نمایشهای بخشهای مختلف جشنواره به خبرنگاران ارائه کرد :
– از ۱۵۸ متن رسیده به دبیرخانه جشنواره، ۱۰ اثر برای رقابت نهایی انتخاب شدند.
– در بخش نسل نو ۵۲ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که ۸ اثر نهایی از بین این آثار انتخاب شدند که از میان آنها ۲ اثر منتخب اعلام میشود.
– در بخش رقابت تئاتر خیابانی، ۱۸ نمایش در بخش مهمان و اجراهای محیطی شرکت دارند که ۱۱ نمایش از شهرستانها و ۷ نمایش از تهران پذیرفته شده است.
ـ دربخش نمایشنامه نویسی ۳۰۴ اثر به دفتر جشنواره فرستاده شد که در نهایت ۱۰ اثر پذیرفته شدند.
ـ در بخش مرور تئاتر ایران، ۲۰۰ اثر به جشنواره ارسال شده بود که در نهایت ۱۳ نمایش از بین ۵۳ نمایش منتخب برگزیده شدند.
-در بخش مرور رخدادّای استانی، ۲۱۷ اثر به دبیرخانه جشنواره فرستاده شد ۶۴ اثر به مرحله بعد رفتند که ۱۰ اثر به بخش مرور راه یافتند و ۱۴ اثر برای جشنواره فجر استانی ارسال شد.
– در بخش مهمان ۱۵ نمایش دعوت شدند
ـ در سمینار پژوهشی،پیرامون موضوع هویت گروه و سازمانهای درونی تئاتر، ۳۴ چکیده مقاله به دفتر جشنواره ارسال شده بود که ار بین این آثار ۲۰ مقاله انتخاب شد و در نهایت ۱۶ مقاله به بخش نهایی راه یافت که این مقالات در سمیناری دو روزه ارائه و مجموعه مقالات در قالب کتاب منتشر خواهد شد.
جوانترین کارگردان حاضر در جشنواره ۲۱ ساله و مسنترین کارگردان ۷۷ ساله است.
در بین آثار ایرانی تنها ۴ اثر با متن غیر ایرانی وجود دارد.
از مجموع ۷۸ نمایش صحنهای در ایران، ۱۰ کارگردان و ۱۱ نمایشنامه نویس زن در این نمایشها حضور دارند.
۲۲۵ تقاضا برای حضور در بخش بینالملل جشنواره تئاتر
به گفته دبیر سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر، تقاضاهایی از کشورهای رومانی، ارمنستان، هند، مجارستان، کانادا، عراق، ترکیه، کره جنوبی، ژاپن، سریلانکا، مصر، پاکستان، اسلوونی، الجزایر، اوکراین، اتریش، آلمان و … برای دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر ارسال شده است.
اسدی درباره معیار انتخاب آثار بخش بینالملل جشنواره گفت: در این بخش هم توجه ما به نمایش دادن یک حوزه از تئاتر و تکنولوژیهای ویژه اجرا مد نظر بود به همین دلیل نمایشهای از درامهای جدید، فیزیکال تئاتر و میکرو تئاتر را در این بخش انتخاب کردیم و انتخاب تئاتر در این بخش به دلیل محدودیتهای مختلف و از جمله محدودیت مالی دشوار بود.
اسدی از حضور سه داور غیرایرانی و دو داور ایرانی در بخش بینالملل خبر داد که اسامی آنها متعاقبآ اعلام خواهد شد.
بخش به علاوه فجر، بخش جدید جشنواره با همکاری تماشاخانههای خصوصی
دبیر سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر از راهاندازی بخش جدیدی به نام «به علاوه فجر» در جشنواره امسال خبر داد و گفت: امسال با توجه به رویش روزافزون تماشاخانههای خصوصی در تهران با بخش خصوصی وارد رایزنی شدیم و بخش «به علاوه فجر» را ایجاد کردیم. شش تماشاخانه خصوصی در این بخش حضور دارند.
به گفته اسدی ۴۰ اجرای نمایشی در این بخش از جشنواره حضور دارند و جوانان و پیشکسوتها و نسل نو در کنار هم در این بخش حضور دارند.
جشنواره سی وچهارم، جشنواره بدون کاغذ
سعید اسدی، رویکرد جشننواره سی و چهارم را استفاده کمتر از کاغذ و رفتن به سمت تکنولوژیهای جدید و فضای مجازی در جهت توجه به محیط زیست توصیف کرد و گفت: امسال با کمک سایت تیوال اپلیکیشن موبایلی رسمی برای جشنواره طراحی کردهایم که همه می ةوانند از طریق آن به اخبار اطلاعات اجرا دسترسی داشته باشند و از آن طریق به سایت جشنواره متصل شوند.
اسدی افزود: امکان خرید الکترونیک بلیط از دیگر امکانات این اپلیکیشن است. ما تلاش کردهایم تا ارايه بلیط الکترونیک بدون مشکل انجام شود و قبلآ این روش را در جشنواره آیینی-سنتی آزمودهایم و در حال حاضر در اشلی بزرگتر به کاربرده می شود و امیدواریم به نظم و ساماندهی در اجراها منجر شود.
دبیر جشنواره همچنین از راهاندازی درگاه تئاتر ایران و پوشش اخبار سراسری تئاتر و ایجاد بانک اطلاعات و سامانه بلیط خرید و ساماندهی مخاطبان در این درگاه خبر داد.
به گفته اسدی جشنواره تئاتر سی و چهارم درصدد است تا از ظرفیتهای فضای مجازی نهایت بهره را ببرد و در این راستا سایت آپارات از اتفاقات تصویری جشنواره مجله تصویری منتشر خواهد کرد و سایت تیوال هم خبرنامه نوشتاری جشنواره در فضای مجازی را منتشر خواهد کرد.
تجلیل از بزرگان تئاتر و بزرگداشت پنجاهمین سالگرد تاسیس تئاتر سنگلج
دبیر سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر از برگزاری مراسم گرامیدشت پنجاهمین سالگرد افتتاح در افتتاحیه جشنواره خبر داد و تئاتر سنگلج به عنوان نماد تاریخ تئاتر ایران توصیف کرد.
به گفته اسدی این رویداد با همکاری شهرداری منطقه ۱۲ انجام خواهد گرفت و در این مراسم بزرگان تئاتر به صورت ویژه حضور خواهند داشت و بخشی از جوایز ابتدایی جشنواره اهدا خواهد شد.
علاوه بر این دبیر جشنواره از مراسم تجلیل از بزرگان تئاتر در اختتامیه جشنواره سی و چهارم خبر داد اما اسامی این بزرگان را قسمتی از سورپرایز جشنواره عنوان کرد که بعدآ از آن رونمایی خواهد شد.
نوشتن دیدگاه
شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .