آذری‌جهرمی: ۱۲سال از فناوری دنیا عقب‌تریم

آذری‌جهرمی: ۱۲سال از فناوری دنیا عقب‌تریم

چاپ

آذری‌جهرمی: ۱۲سال از فناوری دنیا عقب‌تریم

ایجاد ۱۰۰هزار شغل در بخش ای‌سی‌تی | می‌خواهيم تهديدها را به فرصت تبديل‌ كنيم

اقتصاد > بازارکار – وزیر پیشنهادی فناوری و ارتباطات گفت: «دنیای مجازی فرصت و تهدید را به همراه خود دارد؛ برنامه ما این است که از فرصت ها استفاده کنیم و تهدیدها را دفع کنیم.»

به گزارش خبرگزاری خبرهدف، مسعود خوانساری، رییس اتاق بازرگانی تهران در نشست با محمدجواد آذری‌جهرمی وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دوازدهم گفت:«مدیران کشور بیشتر هزینه ای هستند تا درآمدی؛با اين حال اما ویژگی خوبی که آذری جهرمی دارد پاسخگو بودن و اقتصادی بودن ايشان است که این اتفاق موجب خوشحالی ما شده است.»

رييس اتاق تهران تصريح كرد: «حضور وزیر جوان ارتباطات در دولت دوازدهم مورد نیاز بود که امیدواریم در صورت انتخاب وزیر پیشنهادی جوانگرایی در دولت محقق شده و ادامه یابد.البته اقتصادی بودن وزیر ارتباطات از جمله نکات مثبت آقای آذری جهرمی است که این را می‌توان از صحبت‌های وی در اتاق بازرگانی مورد توجه قرار داد.»

12 سال غفلت از تكنولوژي

در این نشست، محمدجواد آذری‌جهرمی پس از پیشنهادها و سوال‌هایی که تشکل ها مطرح کردند، گفت: «در کشورهای در حال توسعه در ICT میزان درصد اشتغال فناوری و اطلاعات از کل اشتغال ۱.۷۸ درصد است. این در حالی است که در سال ۱۳۹۴ در ایران این رقم به ۰.۲ درصد بوده است. مجموعه شغل های ایجاد شده در سال ۱۳۹۴ تنها ۵۰ هزار شغل در بخش فناوری بوده است. اما در سال ۱۳۹۵ با تمام موانعی که به این بخش وارد شد این رقم به ۱۰۰ هزار شغل رسید.»

او ادامه داد: «از این آمارها می توان برداشت کرد که در کشور ظرفیت ها به اندازه كافي وجود دارد. نیروی کار داریم. پتانسیل داریم و بازار نیز داریم. برماست که به هدف اشغالزایی برسیم. در حال حاضر بزرگترین مشکل کشور اشغالزایی است و ما باید دراین حوزه ورود کنیم و از این طریق ثروت کشور افزایش پیدا می کند، از طرف دیگر رفاه مردم نیز بیشتر می شود و سطح زندگی افزایش پیدا می کند.»

آذری جهرمی افزود: «۱۲ سال است كه بخش فناوری و اطلاعات مورد غفلت قرار گرفته، به طوری که علاوه بر غفلت، مقابله با تکنولوژی و فناوری هم صورت گرفته است. اگر زمانی که 3G و 4G  وارد کشور ما شدند را با کشورهای دیگر مقاسه کنیم  12 سال غفلت ديده مي شود که بخشی از شرایط تحقق این امر نبود سرمایه‌گذاری و بخشی از آن به خاطر مقابله با تکنولوژی بود.»

وزیر پیشنهادی ارتباطات عنوان کرد: «در ابتدای کار دولت با این تاخیر مواجه بودیم. همچنین با چالش‌های دسترسی در مناطق مختلف کشور مواجه شدیم. توسعه دسترسی در ابتدای کار دولت با چالش‌ها و محدودیت‌هایی حتی در حوزه فقهی مواجه بود اما دولت تاثیرگذاری این حوزه را می‌دانست و رهبر معظم انقلاب نیز به دکترین این امر توجه داشتند.»

او بیان کرد: «دنیای مجازی فرصت و تهدید را به همراه خود دارد؛ برنامه ما این است که از فرصت ها استفاده کنیم و تهدیدها را دفع کنیم. باید بتوانیم شغل ایجاد کنیم و از این طریق فرهنگ ارتقا پیدا کند. در روایات نیز به امر توجه شده است که از دری که فقر وارد شود دین خارج می ‌شود.»

آذری جهرمی با اشاره به وعده دولت برای ایجاد ۹۰۰ هزار شغل در کشور، گفت: «از وعده ای که رییس جمهوری دادند ۱۰۰ هزار شغل برای بخش ICT خواهد بود. یکی از مهمترین شاخص ها در فناوری دسترسی راحت به بازار است. در حالی که در برخی از مناطق روستایی سرویس های ما سرویس های مطلوبی نیست. به طوری که تعهد داده شده سرعت را ۲۰ مگابایت بر ثانیه برسانیم.»

وزیر پیشنهاد فناوری در رابطه با قانون کپی رایت در کشور گفت: «قانون کپی رایت برای سال ۱۳۴۸ است که در تجارت الکترونیکی تطبیق داده شده است، اما وقتی به محاکم قضایی مراجعه می شود، متوجه می شویم این قانون کفایت لازم را ندارد. اگر قرار است اقتصاد دیجیتال در کشور شکل بگیرد باید مشکل حریم خصوصی حل شود.»