از کنایه‎های مطهری به روحانی تا رونمایی از پارلمان اصلاحات

چاپ

از کنایه‎های مطهری به روحانی تا رونمایی از پارلمان اصلاحات

انتقادهای منتجب‌نیا و کواکبیان به پاسخگو نبودن مسئولین

سیاست > احزاب و شخصیت‌ها – حزب مردم سالاری که بعد از پیروزی سید محمدخاتمی در سال 76 به منظور حمایت از گفتمان اصلاحات در سمنان اعلام موجودیت کرد و در سال 81 اولین کنگره سراسری خود را برگزار نمود، امروز به همت مصطفی کواکبیان دبیرکل آن شانزدهیمن کنگره خود را نیز پشت سر گذاشت. کنگره‌ای که در محل هتل المپیک با حضور شخصیت‌های سیاسی برگزار شد.

به گزارش خبرهدف ، محمدرضا تابش نماینده مردم اردکان یزد و خواهرزاده سیدمحمد خاتمی به نیابت از رئیس دولت اصلاحات پیام او را به شانزدهمین کنگره مردم سالاری قرائت کرد و اینچنین مراسم با حضور شخصیت های سیاسی از جمله علی مطهری، حسین کمالی، رسول منتجب‌نیا و … آغاز شد.

در این مراسم سخنرانان به مهمترین دغدغه جریان چپ برداختند و از لزوم اصلاحات در جامعه سخن به میان آوردند. مطهری از فاصله گرفتن روحانیت با مسئولیت های اجرایی گفت و کواکبیان از پارلمان اصلاحات صحبت کرد.

مطهری: پست‌های اجرایی مگر در صورت ضرورت دست روحانیان نباشد

علی مطهری نائب رئیس مجلس دهم از سخنرانان این مراسم بود. او در سخنانی به اتفاقات اخیر در محله پاسداران اشاره کرد و با بیان این که عد‌ه‌ای خیابان را می‌بندند و ما با آنها مذاکره می‌کنیم، گفت: این خیلی جالب نیست و نباید نسبت به این افراد رافت نشان داد. با روش غیرمقتدرانه نمی‌توان در مقابل کسانی که نظام عمومی را برهم زدند، رافت نشان داده و مذاکره کرد تا این‌ها این قدر فرصت کنند که دست به چنین کارهایی بزنند.

اهم صحبت های او از این قرار است:

* بسیاری در مسائلی که ارتباطی به آنها ندارد وارد می‌شوند و اظهار نظر می‌کنند. این که ما علم دینی داریم و نداریم و علوم اسلامی داریم و یا نداریم، بحث تخصصی و قابل بحث است. شهید مطهری هم این مسائل را مطرح کرده است اما این که رئیس‌جمهور به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور این مسائل را مطرح کند که علم دینی داریم یا نداریم و این که علم دنبال فیزیک و شیمی اسلامی است، درست نیست. در حال حاضر کسی دنبال این مباحث نیست و اگر بحثی هم هست، بحث علوم اسلامی است که به آن جواب داده شده است. ورود رئیس جمهور به این مسائل صحیح نیست. او مدیر اجرایی است و باید کار خود را انجام دهد.

 

* این طور نیست که اگر به مشکلاتی برخوردیم، باید در آرمان‌های اولیه خود تجدید نظر کنیم بلکه ممکن است در جاهایی کاستی‌هایی در انتخاب روش‌ها وجود داشته باشد. باید بعضی از روش‌های خود را اصلاح کنیم.

* اخیرا رهبر انقلاب توصیه کرده اند که نهادهای نظامی، از بنگاه های اقتصادی غیر مرتبط بیرون بیایند و وزیر دفاع هم این موضوع را اعلام کرد. این نشان می دهد که احساس اصلاح امروز وجود دارد.

* برای اصلاحات سیاسی باید به احزاب میدان داد. احزاب، اتاق فکر برای جامعه هستند.

*باید حق اعتراض را به رسمیت بشناسیم؛ خوشبختانه در اتفاق های اخیر در توسعه سیاسی یک گام به جلو برداشتیم. هر اعتراضی را نباید به معنی براندازی و مخالفت با ولایت فقیه تلقی کرد. در سال ۸۸ این فضا نبود. اساسا معترضین را به دلیل اعتراض محکوم می کردند که اصلا چرا شما اعتراض کردید. نظام می‌گوید انتخابات درست بوده، چرا شما اعتراض می کنید؛ پس شما مخالفت ولایت فقیه هستید!

* ما بی‌جهت بر اقوام و مذاهب سخت گیری می‌کنیم. لازم است این گروه ها در جایی مراسمی داشته باشند که از آنها دریغ می کنیم که این کار درستی نیست. ما به راحتی می توانیم دل‌های این ها را به جمهوری اسلامی جذب کنیم.

کمالی: یاد نگرفتیم با برنامه پیش برویم

حسین کمالی رئیس خانه احزاب ایران یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود. او درباره طرح پارلمان اصلاحات، اظهار کرد: طرح اولیه پارلمان اصلاحات از سوی نجفی مطرح شد اما کنار گذاشته شد ولی با همت کواکبیان و دوستانش این طرح بار دیگر سازمان یافته است.

وی ادامه داد: باید این طرح را ملی بینیم چرا که اگر می‌خواهیم چیزی جا بیفتد، باید عموم را صاحب آن بدانیم تا مورد پذیرش واقع شود.

اهم صحبت های او از این قرار است:

* نیاز امروز کشور گفت‌وگوی سیاسی است که متاسفانه ما آن را انجام نداده ایم. هیچ وقت هم به گفت‌وگوی دو سویه عادت نداشتیم و حتی در محیط کار، خانواده و محیط تولید هم این روابط حاکم نیست.

* گفت‌وگو در سیستم ما تعطیل است. فقر و گرسنگی خنده را بر لب‌ها خشک می‌کند.

* متاسفانه شورای شهر برنامه‌هایی که شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان در مدت یک سال نوشته را کنار گذاشته، چون یاد نگرفته ایم با برنامه حرکت کنیم.

* متاسفانه احزاب اولین کاری که باید در کشور بکنند، این است که ثابت کنند سیاسی نیستند و برای کسب قدرت نیامده اند! اگر برای کسب قدرت آمده باشند به آنها اجازه فعالیت نمی‌دهند در حالی که وظیفه احزاب کسب قدرت است.

منتجب نیا: اعتراض ها از عدم پاسخ گویی نشات می گیرد

حجت الاسلام رسول منتجب‎نیا قائم مقام دبیرکل حزب اعتمادملی از دیگر حاضران و سخنرانان شانزدهیمن کنگره حزب مردم سالاری بود. او در این مراسم با بیان اینکه پرسشگری شامل همه مسئولان می‌شود گفت: در نهاد انسان وجود پرسشگری نهادینه شده است. اما به دلیل حب نفس، از پاسخگویی فرار می‌کنیم و آن را نمی‌پسندیم.

اهم صحبت های او از این قرار است:

* اگر پاسخگویی و پرسشگری وجود داشته باشد اعتماد میان مسئولان و مردم تقویت می‌شود و از فساد جلوگیری می‌شود. مردم هم می‌توانند آزادانه انتقاد و اعتراض کنند.

* اعتراض‌ها از اینجا نشات می‌گیرد که ما وقتی مسئولیتی می‌گیریم خودمان را از پاسخگویی معاف می‌کنیم. چرا نباید مردم آزادانه انتقاد کنند چرا در کشورمان فضایی را برای صاحب نظران و منتقدان تعبیه نکنیم که آنان نظرات خود را بیان کنند.

* چرا در کشورمان فضایی را برای منتقدان فراهم نکنیم که نظراتشان را بیان کنند و ما با گوش جان عمل کنیم.

* قانون اساسی می‌‌گوید مردم باید آزادانه تجمع کنند، اما چرا مردم ما نمی‌‌توانند؟ چرا نیروها برای اینکه از آن‌ها حمایت کند مقابل آن‌ها می‌ایستد؟ اگر مردم آزادانه پرسش کنند دیگر شاهد این اتفاقات نخواهیم بود.

کواکبیان: پارلمان اصلاحات مقابل آقای خاتمی نیست

مصطفی کواکبیان دبیر کل حزب مردم سالاری و نماینده مردم تهران آخرین سخنران این مراسم بود. او  در شانزدهمین کنگره حزب مردم‌سالاری با تکذیب اینکه گفته می‌شود پارلمان اصلاحات برای مقابله با خاتمی درست شده است، گفت: با آقای خاتمی در این باره طرح بحث کردیم. دو نکته مدنظر ایشان بود که ما آنها را لحاظ کردیم و همان طور که آقای کمالی گفتند این طرح در شورای هماهنگی اصلاحات تصویب شده است.

اهم صحبت های او از این قرار است:

*مجری طرح پارلمان اصلاحات شورای هماهنگی اصلاحات است و بنا داریم در دوم خرداد ۹۷ از این طرح رونمایی شود و ۴هزار نفر در آن حضور خواهند داشت و هر حزب تعدادی از افراد خود را معرفی می‌کند.

* پارلمان اصلاحات؛ دموکراتیک، سراسری، پویا و حزب محور است. قصدمان این است که احزاب اصلاح طلب از این رخوت در بیایند.

* یک بار در مجلس گفتم تا زمانی که با فساد مقابله نشود، وطن،  وطن  نمی‌شود. برای اینکه مشکلات حل شود همه باید پاسخگو باشند و برای اینکه پاسخ‌گویی وجود داشته باشد، مردم باید پرسشگر باشند. مردم اگر پرسشگر نباشند، می‌گویند الحمدالله همه چیز خوب است .

*رسانه‌ها و فضای مجازی باید آزاد باشند و احزاب فعالیت کنند.

*باید با فساد سیستماتیک مقابله کنیم نه اینکه یک نفر را بگیریم که این فساد کرده و همان را هم به مجازاتش نرسانیم.