اشکان خطیبی: دیوار موسیقی تلفیقی از همه کوتاه‌تر است

چاپ

اشکان خطیبی: دیوار موسیقی تلفیقی از همه کوتاه‌تر است

آن‌چه هنرمندان در سومین روز از نشست‌های خبری جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر گفتند

فرهنگ > موسیقی – حجت اشرف‌زاده، اشکان خطیبی و آریا عظیمی‌نژاد در آخرین نشست هنرمندان بخش موسیقی تلفیقی جشنواره موسیقی فجر، ضمن انتقاد از سایت بلیت فروشی و سالن اجرا، توضیحاتی درباره قطعاتی که قرار است اجرا کنند، دادند.

به گزارش خبرگزاری خبرهدف  آخرین روز از نشست رسانه‌ای گروه‌های تلفیقی حاضر در سی‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، ظهر شنبه 18 دی در طبقه دوم تالار وحدت برگزار شد.

طبق برنامه اعلام شده، حجت اشرف‌زاده، اشکان خطیبی و آریا عظیمی‌نژاد سه هنرمندی بودند که در مورد برنامه‌های خود برای اجرا در جشنواره صحبت کردند. هر سه این هنرمندان در برج آزادی روی صحنه می‌روند و بلیت کنسرت‌شان توسط سایت تیوال به فروش می‌رسد.

حجت اشرف‌زاده: کاش به تلفیقی‌ها اعتماد بیشتری می‌کردید

در ابتدا حجت اشرف‌زاده که همراه با صدرالدین حسین‌خانی مدیر شرکت ایران‌گام و حمید اکبرزاده آهنگساز و تنظیم‌کننده به این نشست آمده بود در مورد بحث بلیت فروشی گفت:‌ «بلیت فروشی گروه‌های تلفیقی بدون هیچ تبلیغ مناسبی به سایتی سپرده شده است که تخصصی در موسیقی ندارد و در این میان فروش بلیت دو گروه تلفیقی را به سایت دیگری داده‌اند که به شکل تخصصی در عرصه موسیقی کار می‌کند.»

او ادامه داد: «امیدوارم سال آینده مسئولین برگزاری جشنواره به گروه‌های تلفیقی اعتماد بیشتری کنند و بدانند که آن‌ها هم اگر در سالن بزرگتری روی صحنه بروند و بلیت فروشی‌شان به سایتی تخصصی سپرده شود می‌توانند مخاطبی هم اندازه موسیقی پاپ داشته باشند.»

خواننده آلبوم «ماه و ماهی» افزود: «از نظر من نوک پیکان نه به سمت گروه‌ها بلکه به سمت سالن‌ها و سایت‌های فروش بلیت است.»

اشرف‌زاده همچنین ادامه داد: «البته در نهایت ما خود پذیرفتیم با وجود همه این شرایط در جشنواره حضور داشته باشیم و هنگامی که چیزی را می‌پذیرید باید کم و کاستی‌های آن را هم قبول کنید.»

صدرالدین حسین‌خانی مدیر شرکت ایران‌گام هم با اشاره به انتخاب برج آزادی به عنوان سالن اجرای گروه‌های تلفیقی گفت: «کاش در انتخاب سالن دقت بیشتری می‌شد.»

اشرف‌زاده همچنین در مورد آثاری که در جشنواره اجرا خواهد کرد توضیح داد:  «رپرتوار ما شامل چند تیتراژ تلویزیونی به اضافه چند قطعه جدید از جمله «برف آمد» و چند قطعه قدیمی خواهد بود.»

حمید اکبرزاده هم در انتها در مورد ترکیب سازبندی کنسرت اشرف‌زاده گفت: «در این کنسرت شاهد ترکیبی از سازهای زهی، کمانچه، تار، درام، بیس، گیتار و پیانو به علاوه موسیقی الکترونیک خواهید بود.»

اشرف‌زاده در پایان به احتمال انتشار آلبوم جدیدش تا اوایل اسفند سال جاری و برگزاری کنسرتی در برج میلاد در اواسط همان ماه اشاره کرد.

اشکان خطیبی: این کنسرت، کنسرت من نیست

نشست خبری بعدی متعلق به اشکان خطیبی بود که همراهانش سهیل دانش‌اشراقی و نیما رمضان بودند.

اشکان خطیبی که برای نخستین بار در جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر حضور دارد در ابتدا گفت: «این که اجرای ما به غلط با عنوان کنسرت اشکان خطیبی جا افتاده است آزارم می‌دهد. این کنسرت مطلقا کنسرت من نیست بلکه گردهم‌آیی چند هنرمند است که هر کدام از آن‌ها به تنهایی می‌توانند سرنوشت یک گروه را عوض کنند. این پروژه متعلق به همه دوستان من است و من تنها اجراگر آن هستم.»

او افزود: «نقطه شکل‌گیری این پرفورمنس بررسی تاثیر موسیقی غیرپاپ بر طراحی از ایده تا اجرا بود.»

در ادامه سهیل دانش‌اشراقی توضیح داد: « هدف اصلی ما بررسی تاثیر موسیقی بر نقاشی بود اما با خود فکر کردیم که این کار بارها بارها انجام شده است. بنابراین علاوه بر این که به سمت بداهه‌پردازی رفتیم، نقاشی دیجیتال را هم انتخاب کردیم. در واقع آن‌چه اکنون می‌بینید تاثیر ریتم و سازها بر طراحی است که به صورت بداهه و دیجیتال انجام می‌شود.»

خطیبی در ادامه در مورد سیستم بلیت فروشی سی‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر گفت: «من اساسا مخالف انحصاری بودن بلیت فروشی هستم و به دموکراسی معتقدم اما ظاهرا دیوار موسیقی تلفیقی از همه کوتاه‌تر است و این مسئله چه در مورد انتخاب سالن، چه دستمزد و چه سایت فروش بلیت  دیده می‌شود. از سوی دیگر همه‌مان می‌دانیم هیچ وقت هیچ چیز کامل نبوده است و همین که در جشنواره هستیم خود جای خوشحالی دارد.»

ترکیبی از موسیقی نواحی و الکترونیک در کنسرت آریا عظیمی‌نژاد

سومین و آخرین نشست خبری متعلق به آریا عظیمی‌نژاد بود. او در ابتدا گفت: «من پیشنهاد حضور در جشنواره را با کمال میل قبول کردم چون معتقدم احترام امامزاده به متولی‌اش است و اگر خودمان حرمت جشنواره‌مان را نگه نداریم نمی‌توانیم انتظاری از دیگران داشته باشیم.»

او در مورد آن‌چه در جشنواره اجرا خواهد کرد افزود: «از آن جایی که موسیقی ما فیوژن (ترکیبی از موسیقی الکترونیک و نواحی) است، مخاطبان شاهد اجرای هفت قطعه محلی در ترکیب با موسیقی الکترونیک خواهند بود.»

عظیمی‌نژاد با اشاره به این قطعات افزود: «سه قطعه از مازندران (جنوب البرز) اجرا خواهد شد و از کردستان، خراسان شمالی، هرمزگان و موسیقی ترکمن هم قطعاتی خواهیم داشت.»

او همچنین توضیح داد: «ما در این اجرا آواز هم داریم و از حضور استاد محمدرضا اسحاقی (مازندران) و استاد خالو قنبر راست‌گو (هرمزگان) بهره خواهیم برد. همچنین نغمات کار کردستان نیز خوانده می‌شود.»

نشست رسانه‌ای گروه‌های موسیقی سنتی، نواحی و پاپ نیز طی روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه؛ نوزدهم، بیستم و بیست‌و‌یکم دی در تالار وحدت برگزار خواهد شد.

سی‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر از 22 دی تا اول بهمن به ریاست حمیدرضا نوربخش برپا می‌شود.

57242