افراطیون از انتخابات هفتم اسفند

bb

چاپ

افراطیون از انتخابات هفتم اسفند،خشونت می خواهند

bb

سیاست > انتخابات – برگزاری انتخابات آرام به همان اندازه که موردپسند اکثریت جامعه است، به مذاق تندروها خوش نمی آید.

از چندماه قبل، جریان افراطی هر دوجناح سیاسی کشور به دنبال برهم زدن آرامش فضای سیاسی کشور است.بستر ناآرامی هم برگزاری انتخابات هفتم اسفند،انتخاب شد و تلاش برای رسیدن به هدف آغازیدن گرفت.
افراطیون هر دوجناح بازی خود را با “دوقطبی کردن”انتخابات  شروع کردند. آنها با اشزاف کامل به اینکه فضای سیاسی دوقطبی، زمینه را برای فعالیت شان مساعد می کند ، بازار اتهام پراکنی  را رونق بخشیدند.
تندروهای چپ، حمله به شورای نگهبان را حتی قبل از ثبت نام کاندیداها کلید زدند و افراطیون راست با استفاده ابزای از کلیدواژه هایی چون نفوذ و فتنه دست به کار شدند.کلیدواژه هایی که برگرفته از بیانات بزرگان انقلاب و نظام است و دقیقا در جایی به کارگرفته می شود،که بجای تخقق آن بزرگان، کارکرد معکوس یافته و خودش عامل فتنه می شود.
تندروها ، بازی را با حمله به دشمن فرضی شروع کردند و همانند همیشه، پس از مدتی این دشمن فرضی را واقعی پنداشتند.انتشار خبرهای دروغ، تهمت و افترا به این و آن، تحلیلهای متوهمانه، راه اندازی جنگ حیدری-نعمتی، به جان هم انداختن نیروها انقلاب و… به تدریج رونق گرفت و گهگاه حتی بر کلام چهره های موجه هم تاثیرگذاشت.
شورای نگهبان از نخستین هدفهایی بود که برای عملیات برگزیده شد. تندروهای چپ، این نهاد را مانع برگزاری انتخابات آزاد معرفی کردند و همقطارانشان در جناح چپ، به جای برخورد منطقی با نقدها،خط قرمز پررنگی را دور این نهاد کشیدند و تهدید کردند هرکس به این خط قرمز نزدیک شود،با حمله آتشبارهای آنها مواجه می شود.
شورای نگهبان، اما با وجود انتقادهایی که به برخی اقداماتش وارد است، هوشمندانه تر از قبل عمل کرد  و با تایید صلاحیت چهره های بیشتر، جریان افراط چپ و راست را در رسیدن به اهدافش تا حد زیادی ناکام گذاشت.
از سوی دیگر افراطیون چپ که می خواستند با شعار تحریم انتخابات، فضا را مسموم کنند با واکنش سرد اصلاح طلبان مواجه شدند و توطئه ای را که می رفت تا لباس تحقق بپوشد، از بین بردند. آنها  انتقادات خود به نحوه تایید صلاحیتها را در فضای گفتمانی پیش بردند و به جای سروصدا و هرج و مرج،موضوع را از طریق نقدهای رسانه ای و لابی های موثر پیش بردند.
اصولگرایان معتدل نیز فرصت تهاجم را از افراط گرایان راست گرفتند و با  ایجاد محیط آرام، امکان ایجادشدن فضای دوقطبی را که می تواند محل زدوخوردهای سیاسی باشد،سلب کردند.
در این میان نقش رئیس جمهور که همزمان ،انتخابات با مشارکت حداکثری را مشروط به تصحیح روشهای بررسی صلاحیت معرفی کرد و در عین حال، حضور گسترده مردم را در هر شرایطی خواستار شد،دست بهانه جویان هر دوجناح را در پوست گردو گذاشت.
افراطیون دو جناح، نان شان را در تنور امنیتی کردن فضای انتخابات می پزند و برای رسیدن به این مقصود چاره ای جز ایجاد خشونت ندارند. برای آنها راه اندازی کارناوالهای خشم،کف انتظار است و اگر مانند فتنه 88 انتخابات به خونریزی کشیده شود، قهقهه سرخواهند داد.
رصد رفتارهای سیاسی عناصر افراطی که بعضا در رسانه های ضدانقلاب به چشم می خورد و رگه های نه چندان کمرنگی از آن نیز در رسانه های داخلی، در برابر دیدگان ما رژه می رود، نشان می دهد تندروها هنوز امید خود را از دست نداده اند و هربهانه ای را برای خشن کردن فضای سیاسی جامعه تست می کنند.
برای محاسبه میزان بصیرت و هوشیاری سیاستمداران،جناحهای سیاسی و چهره هایی که در مقاطع مختلف در این بازی سر خورده اند ، زمان زیادی باقی نمانده است.