دومین پاسخ فوتبالی روحانی به منتقدان مذاکرات هسته ای

روحانی

چاپ

دومین پاسخ فوتبالی روحانی به منتقدان مذاکرات هسته ای

رئیس جمهور که روز گذشته گفته بود در مذاکرات، سه گل زدیم و دو گل خوردیم، امروز هم در تحلیل فوتبالی دیگری از مذاکرات، به منتقدان گفت: در مسابقه فوتبال هم کسی برای تیم رقیب، کف نمی زند!

رییس جمهور در همایش ملی سازمان های مردم نهاد سلامت با اشاره به توافق هسته ای گفت: ما راه تعامل را به جای تقابل در پیش گرفتیم.

حجت الاسلام حسن روحانی ادامه داد: این توافق این پیام را برای قدرت های جهان داشت که سلاح را به زمین بگذارند و به جای تقابل، تعامل پیشه کرده و از گفت و گو برای حل مشکلات استفاده کنند. پیام کار دیپلمات ها در صحنه بین الملل آن بود که پیچیده ترین مشکل پای میزمذاکره حل خواهد شد.

هنگامی که وی در ادامه گفت «ما راه تعامل را به جای تقابل در پیش گرفتیم و البته آن پیام زیبا را هم داشت که دیگر ایرانی را تهدید نکنید!»، حاضران در این مراسم برای رئیس جمهوری کف زدند.

اهم سخنان وی را در ادامه بخوانید:

* چطور گره هسته ای باز شد؟ چه کسی توانست باز کند؟ چه کسی توانست پیامی نو را طنین انداز کند؟ همه باید نگاه کنند که برجام چیست بندهایش چه می گوید؟ کار و پیام رساتر از این حرفها است.  پیام این است خشونت را کنار بگذارید. پیام این است که تهدید ارعاب و تحریم را کنار بگذارید. پیام این است دوران معامله برد و باخت تمام شد .. پیام این است پیچیده ترین مشکل پای میز مذاکره حل خواهد شد.

* راه ما راه ادب، اخلاق،منطق و استدلال و علم توام با شهامت است.

* دیپلمات های شما، نمایندگان شما دانش کافی داشتند که اگر نداشتند نمی توانستند ، اینقدر جملات سیاسی و حقوقی پیچیده است عالم می خواهد ، دانشمند می خواهد.اگر بگويم در مسایل سیاسی بین المللی حد الاقل یکی از دانشمند و عالم های ما دکتر ظریف بوده و است اغراق و مبالغه ای در کار نيست. البته از خود گفتن خیلی زشت است. تنها هنر من این بود که این بهترین ها را برگزیدم. این عزیزان ساعتهای سختی بر اینها و بر ما گذشت . به دکتر ظریف در لوزان پیام دادم میز مذاکره را ترک کنید و برگردید در ژنو و وین پیش امد که مشورت کردیم که اگر آنها شرايط ما را نمی پذیرند، ميز را ترک کنید و برگردید تهران .شاید اینجا الان گفتنش آسان باشد خدا گواه است که من ساعتها فکر می کردم که بگويم ميز را ترک کنید يا ادامه دهيد.

* مردم تصمیم بسیار مهمی اتخاذ کردند. مردم این تصمیم را اتخاذ کردند که اگر سانترفیوژ بچرخد چرخ زندگی هم بايد بچرخد. ملت صبور سالها تحریم و فشار را تحمل کردند. من هم در سفر سال قبل و در سال 92 در سازمان ملل متحد به روسای کشورهای غربی به صراحت گفتم تحریم شما نسبت به ایران کار غیر اخلاقی  است. نه تنها دارو را تحریم کردند نه تنها تجهیزات را که حتي سیستم بانکی را به صورت کور قفل کردند و هیچ چیز نمی توانستیم وارد کنیم . با صرافی و دلالی عهد قجر کار می کردیم . همه جا را قفل کرده بودند . تحریم کور و غلط و ضد انسانی عليه ما روا داشتند.

* همه فکر می کنیم در مذاکرات هسته ای توفیقی که ایران به دست اورده حقوق ما را به رسمیت شناخته بله حتما اینگونه است سازمان ملل با قطعنامه 2231 ایران را از یک تیتر خطرناک خارج کرد و ان حرکت علیه صلح و امنیت جهانی . می گفتند فعالیت هسته ای ایران علیه صلح و امنیت جهانی است، اما الان ديگر اينگونه نيست. همه می گویند شش قطعنامه قبل قطع شد ولی این هم نیست . با این توافق همه این تحریم های موجود برطرف می شود.

* این کار بزرگ باتلاش مردم و هدایت های مقام معظم رهبری انجام شد. ایشان این مساله را به عنوان یک مساله اهم همیشه مدنظر داشتند و هر وقت از ایشان وقت خواستیم، محیا کردند.

* این وحدت در جامعه به دلیل حضور رهبری در این مورد است که در روز عیدفطر هم گفتند مبادا این موضوع تبدیل به دودستگی در کشور شود.

* در یک بازی ورزشی هم برای تیم مقابل کف نمی زنند. اگر ایرانی هستند و خون ایرانی در رگ های آنهاست، نباید برای تیم مقابل کف بزنن. چه در فوتبال چه در والیبال. همه باید برای پیروزی تیم کشورشان در مقابل رقیب کف بزنن. می شود کسی ایرانی باشد و برای این کار پر عزمت کف نزند؟

*​در همه امور ما پیروزیم، اگر همه ملت به صحنه بیاید.

* دولت باید قدم به قدم تصدی امور را به مردم بازگرداند . این مردم هستند که با اراده خودشان می توانند با انگشت تدبیر مسایل و مشکلات را حل کنند. بگذاریم مردم حرف بزنند تصمیم بگیرند و ما به راستی مجری خواست مردم باشیم.

* مردم به خوبی می فهمند چه راهی را باید انتخاب کنند و می دانند مصلحت انها در چه راهی است . مردم اگر بدانند مسوولین پاسخگو اراده انها هستند، کنار نمی نشینند. اگر یک ملت به صحنه بیاید چه کسی می تواند در برابر خواست مردم صاحب فرهنگ و شجاع و دلاور و یکپارچه بايستد؟

*در مساله سلامت که موضوعی مهم برای همه ملت است و دولت آن را در اولویت کار خود قرار داد، یک قدم دولت برداشت و یک قدم مردم برداشتند. این گام های متقابل باید ادامه یابد.

* سلامت مردم فقط با پزشک و بیمارستان حل نمی شود. بلکه مردم هم باید به صحنه بیایند. سلامت که فقط شستن سبزی و میوه نیست. از آن بوق بی دلیل در خیابان و رانندگی بی ملاحظه در جاده ها شروع می شود. از بداخلاقی ها در سایت ها و برخی روزنامه ها که انشالله در صداوسیما نیست، آغاز می شود! چقدر باید B12 مصرف کنید که اعصابتان راحت شود!

* انسان از ماده انس است و با همتای خودش انس می گیرد. بدون انس و تنها در غار نمی توان زندگی کرد. انس اساس نشاط و روحیه است و درمان دردها از اینجا شروع می شود. پزشک ها هم وقتی نمی توانند کاری بکنند می گویند ریشه درد از اعصاب است و خودشان را خلاص می کنند!

* باید سازمان های مردم نهاد در این زمینه فعال شوند و جامعه و مردم را تشویق کنند که در امر سلامت وارد شوند. اصلاح رفتار، اخلاق، برخورد یک نفر هم خیلی مهم است. یک نفر یک نفر باید پیش رویم.

* گاهی فکر می کنیم که درمان در اختیار پزشک و بیمارستان است، اما گاهی یک احوال پرسی، به بیمار روحیه می دهد. کار پزشک ها هم غیر از کار درمان، باید روحیه دهی باشد. مهم است که از لحاظ روحی و روانی، جامعه را به حالت خوبی برگردانیم. مثلا به منزل یک بیمار صعب العلاج سر بزنیم و حالش را بپرسیم.

* سازمان های مردم نهاد برای درمان بیماری های مختلف تلاش کنید و به افراد گرفتار کمک کنید. به دانشجویان با استعداد پزشکی کمک کنید. این کمک او را به متخصص رده بالا در کشور تبدیل می کند. در همه زمینه ها باید تلاش کرد و فعال شد.

* سخن آخر این است که در امر سلامت دولت به این نکته توجه کرد که در ادامه یارانه به جای تقسیم پول، بخشی از آن را به درمان و بهداشت اختصاص دهد. سازمان های مردم نهاد هم باید وارد عرصه شوند و به همه اقشار نیازمند کمک، کمک کنند. مشارکت دولت با سازمان های مردم نهاد و مردم ما را به نقطه مطلوب می رساند.

* از وزارت سلامت یا همان وزارت بهداشت که آقای دکتر هاشمی در آن بار بسیار سخت و سنگینی را به دوش کشیدند، یاد کنم. ایشان یک طرف در وزارت بهداشت هستند و از طرف دیگر در سازمان برنامه هستند تا بودجه لازم را تامین کنند. انشالله تلاش دوستانمان در مذاکرات هم سبب می شود که هزینه های مالی این بخش هم تا حدودی تامین شود. البته چندماعی طول میکشد تا این پول به کشور برسد.