راز بزرگ درباره شکلات تلخ

چاپ

شکلات تلخ مفید ترین نوع کاکائو شناخته شده است که فواید بسیار زیادی برای سلامت انسان دارد.

شکلات تلخ همواره به عنوان بهترین نوع شکلات در جهان شناخته می شود. مهم ترین فاکتور ارزشمند شکلات تلخ وجود میزان بسیار بالای آنتی اکسیدان ها از جمله  پلی فنول  است. همچنین هرچه در صد کاکائو شکلات تلخ بیشتر ابشد، میزان شکر آن کمتر است. در این مطلب قصد داریم شما را با رازهای جالب درباره شکلات تلخ آشنا کنیم.

تقویت قوای جنسی مردان

همواره درباره فاید شکلات تلخ شنیده ایم اما شاید کمتر در باره فواید شکلات تلخ برای تقویت قوای جنسی مردان شنیده باشیم. مصرف شکلات تلخ باعث افزایش تستوسترون در مردان شده و با افزایش جریان را بهبود می بخشد و در نتیجه توانایی تولید باروری در مردان را افزایش می دهد.

لاغری و کاهش وزن

محققان می گویند که مصرف شکلات تلخ علاوه بر افزایش چربی سوزی، باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به کاهش وزن و لاغری افراد کمک می کند.

ویل کلاور محقق عصب شناسی می گوید : اگر یک تکه شکلات سیاه را 20 دقیقه قبل از غذا به آرامی بخورید، سیگنال هایی به مغز ارسال می شود که جلوی اشتها را گرفته و باعث کاهش پرخوری در افراد چاق می شود.

فراموش نکنید که زیاده روی در مصرف شکلات تلخ به دلیل کالری بالا باعث چاقی و افزایش وزن می شود.

دیابت و قند خون

مطالعات متعدد نشان داده که مصرف شکلات تلخ یا شکلات سیاه به دلیل مقادیر بالای فلاونوئید های موجود در آن و شاخص گلیسمی پایین باعث کاهش قند خون ناشتا در افراد مبتلا به دیابت می شود.

البته فراموش نکنید که افراد دیابتی بهتر است که شکلات تلخ حاوی مقادیر بالاتر کاکائو مصرف کنند چون قند پایین تری دارد.

فشار خون

پلی فنل های موجود در شکلات تلخ فشار خون بالا را کاهش می دهد، مطالعه ای که در سال 2015 منتشر شد، نشان داده که اگر افراد به مدت هشت هفته 25 گرم شکلات تلخ مصرف کنند فشار خون بالا در آن ها کاهش می یابد.

جنین، خانم ها و زنان باردار

یک مطالعه در فنلاند نشان داده که شکلات تلخ با آزاد کردن اندروفین و سروتونین در خون باعث کاهش استرس در زنان باردار شده و نوزادان چنین مادرانی آرام تر هستد و کم تر گریه می کنند.

فلاونوئید های موجود در شکلات تلخ برای درمان کم خونی در خانم ها و زنان باردار در دوران بارداری مفید می باشد.

بر اساس یک مطالعه که در سالنامه اپیدمیولوژی منتشر شده مقادیر بالای تئوباریم موجود در شکلات تلخ خطر ابتلا به فشار خون بالا در زنان باردار و پره اکلامپسی را در سه ماهه اول بارداری کاهش می دهد.

100 گرم شکلات تلخ 67٪ آهن و 58٪ منیزیم دارد؛ آهن برای حفظ میزان هموگلوبین در دوران بارداری ضروری است و منیزیم به متابولیسم اسید های چرب کمک می کند.

توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف شکلات تلخ ممکن است باعث سقط جنین در زنان باردار شود.

کودکان

تحقیقات نشان داده که مقادیر بالای فیبر موجود در شکلات تلخ خطر ابتلا به اسهال و یبوست در کودکان را کاهش می دهد.

قلب

مقادیر بالای فلاونوئید های موجود در شکلات تلخ باعث کاهش خطر لخته شدن خون و سکته قلبی می شود.

همچنین یک مطالعه که در مجله بین المللی قلب و عروق منتشر شده نشان داده که اگر افراد شکلات تلخ مصرف کنند گردش خون آن ها بهتر می شود و خطر بیماری های قلبی و عروقی در آن ها کاهش می یابد.

کلسترول خون

کره کاکائو موجود در شکلات تلخ حاوی اولئیک اسید، استریک اسید و پالمیتیک اسید است که باعث کاهش کلسترول خون بالا می شوند.

مصرف شکلات تلخ برای سه هفته ای باعث افزایش HDL یا کلسترول خوب خون می شود.

معده و دستگاه گوارش

فلاونوئید های موجود در شکلات تلخ معده درد ناشی از باکتری ها، مسمومیت غذایی و بیماری های دستگاه گوارش را درمان می کنند.

افسردگی

شکلات تلخ باعث افزایش تولید اندورفین در خون می شود و باعث بهبود خلق و خو و درمان استرس، اضطراب و افسردگی در افراد می شود.