روز پُر از گلایه جشنواره موسیقی فجر

چاپ

روز پُر از گلایه جشنواره موسیقی فجر

کاوه آفاق: مبلغ قراردها مشخص نیست | میلاد درخشانی: از امکانات راضی نیستم

فرهنگ > موسیقی – دو گروه میلاد درخشانی و کاوه آفاق که در بخش تلفیقی سی‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر حضور دارند، در نشستی خبری، درخصوص سبک اجرا و آثاری که روی صحنه خواهند نواخت، توضیح دادند.

به گزارش خبرگزاری خبرهدف دومین نشست رسانه‌ای بخش تلفیقی سی‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با حضور گروه‌های کاوه آفاق و میلاد درخشانی، ظهر روز چهارشنبه 15 دی در طبقه دوم تالار وحدت برگزار شد. با وجود برنامه از پیش اعلام شده، گروه کاکوبند در این نشست غایب بود.

میلاد درخشانی: در بخش تلفیقی کوتاهی شده است

در ابتدای این نشست، میلاد درخشانی با ابراز خوشحالی از هم‌زمانی روز تولد و اجرایش در جشنواره گفت: «برای این کنسرت، 15 یا 16 قطعه آماده کرده‌ام که حدود 13 قطعه آن باکلام و بقیه بی‌کلام هستند. تعدادی از قطعات آلبوم «اشارات نظر» را در جشنواره اجرا خواهم کرد.»

او درباره اعضای گروه توضیح داد: «اشکان آبرون (کیبورد)، آرش عیوضی (گیتاربیس)، مصطفی شعبانی (ساکسیفون) و امیرعلی رحمانی (ساز کوبه‌ای) را می‌نوازند و به همراه برادرم پدرام درخشانی یک قطعه سولو اجرا خواهیم کرد.»

این خواننده درباره نحوه برگزاری جشنواره در بخش تلفیقی موسیقی اظهار داشت: «بهتر بود برای این گروه، به جای تلفیقی از واژه دیگری استفاده می‌شد. تقریبا هر خواننده یا گروهی که تصور شده در بخش پاپ قرار نمی‌گیرد، در بخش تلفیقی قرار داده‌اند. در حالی که ما با بعضی از شرکت کننده‌های این بخش، هیچ وجه مشترکی نداریم.»

درخشانی افزود: «متاسفانه به گروه‌های تلفیقی در جشنواره توجه نشده است. انتظار داشتیم بستر بهتر و مناسب‌تری وجود داشته باشد تا انگیزه ما هم برای شرکت در جشنواره تقویت شود. باید به بخش‌های تلفیقی توجه بیشتری شود و امکانات بهتری در نظر گرفته شود؛ چرا که در بخش پاپ به خودی خود از امکاناتی که همیشه دارند، استفاده می‌کنند. این گروه‌های تلفیقی است که باید به آن‌ها توجه شود.»

او افزود: «از نظر سالن، از نظر سایت فروش بلیت و از هر نظری در مقایسه با بخش‌های دیگر، بخش تلفیقی یک پله پایین‌تر قرار دارد. از قراردادها هم رضایتی ندارم. حداقل کاری که می‌شد انجام داد، این بود که قرارداد خوبی بسته شود که این اتفاق هم نیفتاد. فکر می‌کنم بخش‌های دیگر جشنواره نیاز به کمک اقتصادی ندارند و در این بخش هم با کمترین میزانی که امکان داشته است، وارد بحث شده‌اند.»

اجرای گروه میلاد درخشانی، شنبه 25 دی ساعت 21:30 در برج آزادی برگزار می‌شود.

آرمان مهربان: عدالت در جشنواره برقرار نیست

در ادامه نشست، نوبت به گروه کاوه آفاق رسید؛ آرمان مهربان رهبر ارکستر و کاوه آفاق خواننده گروه در این نشست حضور داشتند.

ابتدا مهربان گفت: «من از سال 90 با کاوه آفاق همکاری داشتم و اکثر تنظیم‌های آلبوم‌ها را در کنار هم انجام دادیم. تمام برنامه‌ریزی‌ها برای اجرای کنسرت‌ها و انتخاب نوازنده‌ها با همکاری هم بوده است.»

او افزود: «یکی از اشکالاتی که می‌توان به جشنواره وارد کرد، این است که جشنواره فجر باید جایگاهی برای گروه‌های موسیقی باشد که جای دیده شدن ندارند؛ چراکه این گروه‌ها عموما تعداد نوازنده‌های زیادی دارند و هزینه‌ها برای آنها بالا است. آنها با چند سوپر استار پاپ قابل مقایسه نیستند. معمولا در این قسمت عدالت برقرار نمی‌شود. فکر می‌کنم بهتر است خواننده شناخته شده پاپ را در جشنواره کنار بگذارند که گروه‌های دیگر بتوانند از این رسانه استفاده کنند و کار هنری خود را خوب انجام دهند.»

در ادامه کاوه آفاق در خصوص قطعاتی که در کنسرت اجرا خواهند کرد، گفت: «قطعات «شال»، «اتاق آبی»، «بدرود»، «همهمه»، «خواب بازی» و … را اجرا خواهیم کرد. ارکستراسیون روی صحنه با توجه به ظرفیت سالن، دو گیتار الکترونیک، سنتور، پیانو و ست درام است.»

این خواننده در خصوص مبلغ قرارداد اجرای‌شان گفت: «ما برای کسب درآمد به جشنواره نمی‌آییم و کار با کیفیت برای ما مهم بود. جنبه هنری خیلی ارزشمند است و گروه را خیلی خوب ثبت می‌کند. حضور در جشنواره می‌تواند یک اوج هنری باشد.»

آفاق ادامه داد: «این روزها در حال تولید یک آلبوم جدید با اسم «شال» هستیم که در مرحله نزدیک به میکس و مستر است.»

اجرای گروه کاوه آفاق روز جمعه 24 دی ساعت 21:30 در برج آزادی روی صحنه می‌رود.

گروه کاکوبند هم که در نشست حاضر نشد، جمعه 24 دی ساعت 18:30 در برج آزادی اجرا خواهد داشت.

نشست خبری دیگر گروه‌های موسیقی تلفیقی هم روز شنبه 18 دی با حضور آریا عظیمی‌نژاد، اشکان خطیبی و حجت اشرف‌زاده در تالار وحدت برگزار خواهد شد.

سی‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر از 22 دی تا اول بهمن به ریاست حمیدرضا نوربخش برگزار می‌شود.