مجلس دهم باید اقتصاد کشور را آبیاری مالی کند

vv

چاپ

مجلس دهم باید اقتصاد کشور را آبیاری مالی کند / انتظارات بخش تولید از مجلس آینده چیست؟

vv

اقتصاد > اقتصاد کلان – مجلس دهم باید کاستی ها و تعلل های گذشته در مورد تصویب قوانین متناسب با شرایط جدید اقتصاد کشور را جبران کند.

محمدرضا امیرحسنخانی رئیس سابق هیأت مدیره بانک ایران زمین در گفت و گو با خبرگزاری خبرهدف درباره اولویت‌های اقتصادی کشور که باید مورد توجه مجلس جدید قراربگیرد، گفت: «یکی از مشکلات بزرگ اقتصاد کشور طی سال های اخیر چرخش کند و کم اثر منابع مالی در قالب سرمایه در گردش برای بنگاه های تولیدی است. گذشته از خشکسالی مالی در تأمین اعتبارات لازم برای اجرای طرح های عمرانی یا تشکیل سرمایه ثابت در حوزه های مختلف، کمیابی منابع مالی برای تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولید فعال، رشد اقتصادی و اشتغال را در کشور به شدت تحت تأثیر قرارداده است».

وی ادامه داد:« این معضل از چند جانب تقویت می شود؛ نامناسب بودن محیط کسب و کار در ایران، مشکلات فراوانی برای فعالان اقتصادی بوجود می آورد که یکی از آن ها، دشواری دسترسی به منابع مالی است. پیچیدگی های زائد و بیش از اندازه دریافت مجوز، نبود ساز و کارهای مناسب اعتبارسنجی در پرداخت تسهیلات، سخت گیری های بی منطق در تأمین سرمایه در گردش و عدم کارایی بازارهایی مانند بازار سرمایه در تأمین مالی از جمله مواردی است که هم بخش غیرواقعی و هم بخش واقعی اقتصاد را دچار مشکلات فراوانی کرده است».

این فعال بازار پول گفت: « مشکلات موجود در تأمین مالی تنها دامن گیر بخش واقعی اقتصاد نیست و بانک ها هم از این چالش ها متضرر می شوند. متأسفانه این نگرش نادرست در جامعه و حتی فعالان اقتصادی ما وجود دارد که بانک ها تمایلی به پرداخت تسهیلات ندارند ولی واقعیت کاملا برعکس است چرا که درامد و سود یک بانک در گروی اعطای وام است. اگر در سال های اخیر رفتاری خلف این از شبکه بانکی سرزده نه از سر اختیار و تمایل بلکه ناشی از کمبود منابع، بلا بودن ریسک های سیستمی و برونزا و مشکلات کل اقتصاد کشور بوده است».

وی افزود:«متوسط سرعت گردش پول در دنیا طی سال حدود 5 بار است در حالی که در کشور ما به زحمت به ۳ بار می رسد به همین علت هم همواره با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستیم. از این منظر تردیدی وجود ندارد که نظام پولی کشور باید به سمت افزایش نقدینگی حرکت کند تا مشکل تولید حل شود البته افزایش نقدینگی هم عوارض و تبعات منفی دارد».

امیرحسنخانی گفت:«یکی از کارهایی که باید انجام شود تسریع در چرخش سرمایه و گردش مالی است. اگر بیمه‌ها و بانک‌ها تمام قد وارد این فضا شوند این مشکل حل خواهد شد. به طور مثال اگر بانک ها تسهیلات را به موقع و به میزان کافی به تولیدکننده بدهند بسیاری از مشکلات حل می‌شود. در مواقعی مشاهده شده تسهیلات مصوب شده است اما تولیدکننده گرفتار برخی معضلات اداری می‌شود که نمی‌تواند به پول خود برسد. به همین خاطر ما پروژه‌های ناتمام و کارخانجات غیرفعال بسیاری داریم که ب علت کمبود منابع مالی مجبور به کاهش فعالیت شده‌اند».

این کارشناس حوزه بانکی که در این دوره از انتخابات مجلس به عنوان نامزد مستقل از سوی مردم فردوس و سرایان و طبس  انتخاب شده است گفت:« مجلس می تواند با بررسی این موضوعات و پیروی از فرمایش مقام معظم رهبری در مورد مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی مشکلات تولیدکننده ها را حل کند. امیدواریم مجلس دهم بتواند امید مردم را پاسخ دهد . این حضور مردم با امید به تغییر در مجلس صورت گرفته و امیدواریم مجلس هم بتواند به این امید به درستی پاسخ دهد».