• انواع حساسیت پوستی در کودکان    :   آلرژی پوستی در کودکان خردسال در مقایسه با افراد دیگر رایج‌ تر است، حساسیت پوستی کودک می ‌تواند سلامت جسمی و روحی او را مختل کند. یکی ...
  • روحانی مسئولیت گرانی بنزین را بپذیرد    :   عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: اینکه رئیس جمهور مسئولیت شوک بزرگ افزایش قیمت بنزین را به گردن وزارت کشور بیاندازد، قابل قبول نیست؛روحانی باید مسئولیت این اقدام را بپذیرد.
  • حذف قبوض کاغذی جریمه از اول اسفند    :   حذف قبوض کاغذی جریمه از اول اسفند/ کروکی‌ها الکترونیکی می‌شوند.رئیس پلیس راهور ناجا گفت: بنا این است تا اواخر بهمن ۸ هزار دست افزار دیگر به دست‌افزار موجود در راهور اضافه کنیم و داستان قبض کاغذی کلاً تمام شود و پلیس یکدست با دست‌افزار جریمه کند.
  • جزئیات آمار حوادث شغلی    :   جزئیات آمار حوادث شغلی/۴۴ درصد حوادث در گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ ساله.جدیدترین آمار حوادث ناشی از کار نشان می‌دهد ۴۴.۳ درصد از حوادث کار مربوط به گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ ساله قرار دارند. همچنین ۷۱ درصد حوادث در ساعات صبح رخ می‌دهد.
  • در صورت امکان سهمیه بنزین به ۱۰۰ لیتر افزایش یابد    :   رئیس کمیسیون آموزش مجلس از رئیس‌جمهوری خواستار تثبیت قیمت‌ها شد و گفت: اگر امکان دارد سهمیه بنزین به ۹۰ تا ۱۰۰ لیتر افزایش یابد تا مردم دچار مشکل نشوند.
  • اینترنت در آینده نزدیک وصل می‌شود    :   اینترنت در آینده نزدیک وصل می‌شود/ با اغتشاشگران برخورد جدی شود. رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: اگر آرامش همین گونه باشد در آینده خیلی نزدیک اینترنت وصل می‌شود.
  • مقدم: ایران دائما درتلاش برای تحکیم روابط با همسایگان است

    تقدیمی هدف:

    مقدم: ایران دائما درتلاش برای تحکیم روابط با همسایگان است

    قرارداد استرداد زندانیان اجرایی می‌شود | نخست‌وزیر گرجستان به ایران می آید

    بین الملل > دیپلماسی – غلامرضا باقری‌مقدم مدیر کل کشورهای مشترک المنافع وزرات خارجه مسائل مطرح شده در سفر وزیر خارجه به کشورهای ترکمنستان، گرجستان و قرقیزستان مورد بررسی قرار داد

    پس از برجام تلاش بسیاری می شود تا روابط کشورمان با کشورهای مختلف مخصوصا همسایگان به شکل پیشرو ادامه پیدا کرده و مخصوصا حجم مبادلات اقتصادی به ارقام قابل قبولی برسد. در سفرها و روابط با دیگر کشورها مانع بانکی و مشکلات پیش روی این روابط پیگیری می شود. در سفر ظریف به سه کشور آسیای میانه و قفقا یان هدف پیگیری شد و مسائل مختلفی مورد توجه قرار گرفت. در این باره با غلامرضا باقری مقدم مدیر کل کشورهای مشترک المنافع وزرات خارجه گفت و گویی ترتیب دادیم تا این موضوع را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم. مشروح این گفت و گو را از نظر می گذرانید.

    ارزیابی شما از سفر به این سه کشور چه بود؟ چه مسائلی بیشتر مورد توجه قرار گرفت؟

    همسایگان حلقه اول اولویت سیاست خارجی هر کشوری است و هم به لحاظ ژئوپولتیکی و هم یه لحاظ ژئوکونومیکی مورد توجه است و قابل اغماض نیست.

    این سفر را که برای دکتر ظریف طراحی شد در ادامه سفر های ایشان برای تعمیق همکاری های نزدیک و پیوندهای بین ایران و این کشورها صورت پذیرفت و با توجه به اعلام سال جدید به عنوان سال اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال، دکتر ظریف ترجیح دادند در این سفر هیاتی از بخش خصوصی و دولتی، ایشان را همراهی کنند. از این رو به طور کلی  عملیاتی کردن شعار سال جاری در دستگاه دیپلماسی کشورمان مورد توجه است.

    تا روابط بانکی عادی نشود و مشکلات و موانع همکاری های بانکی از میان برداشته نشود، تلاش های ما برای رسیدن به حجم مطلوب تجاری میان کشورمان با سایر کشورها نتیجه بخش نخواهد بود. بر این اساس در اولویت همکاری های ما حذف موانع بانکی و عادی سازی روابط بانکی بین ایران و این کشورها قرار گرفت.

    آیا توافقات و تفاهماتی ایجاد شده که بصورت مشخص بتوان نام برد؟

    خوشبختانه یادداشت تفاهمی را با ترکمنستان آماده کردیم، یکی در ترکمنستان و همچنین تلاش هایمان از گذشته به نتیجه رسید و در قرقیزستان نیز سندی آماده شد که انشالله بزودی بین مقامات بانک مرکزی دو کشور به امضا خواهد رسید.

    این سفر از نظر اجتماعی نیز دارای اهمیت بود. در این سفر در دو کشور ترکمنستان و گرجستان که ما تعدادی ایرانی زندانی داشته ایم، در گفت گو ها قرار شد که زندانیان بر اساس قراردادهای توافق و امضا شده میان دو کشور تبادل شوند و هر کدام به ادامه محکومیت خودشان در کشورهای خودشان ادامه دهند.

    در گرجستان نیز رئیس جمهور این کشور در پاسخ به درخواست ظریف برای مبادله زندانیان قول مثبت داده اند و دستور فراهم آوردن مقدمات کار را به همکارانشان دادند.

    خوشبختانه به لحاظ شرایط مساعدی که پس از برجام در کشور ما حاصل شده و فضای مناسب همکاری های بین المللی فراهم آمده، اشتیاق کشور ها در این عرصه با کشورمان فراوان شده و در این سفر نیز دیدیم همایش های اقتصادی که پیشنهاد برگزاری آن را دادیم مورد استقبال این کشورها قرارگرفت و بصورت جدی شرکت های بزرگ و مقامات دولتی اقتصادی شان برای تحکیم همکاری های اقتصادی و توسعه همکاری های تجاری بین دو کشور فعالانه وارد عمل شدند.

    دلایل انتخاب این سه کشور برای این دور از سفر های آسیای میانه ظریف چه بود؟

    به‌ صورت اصولی ایجاد و تعمیق رابطه به همسایگان اولویت سیاست خارجی ایران است و در هر سفر چند کشور در برنامه قرار می گیرد یا مقامی از این کشورها به ایران دعوت می شوند.

    بعضی از این سفرها به صورت رفت و آمد صورت می گیرد و البته این اولین بار نیست که دکتر ظریف به بعضی کشورهای منطقه سفر می کند و در آینده نیز سفرهایی خواهند داشت چنانچه تاجیکستان نیز آقای ظریف را دعوت کرده و در حال برنامه ریزی برای این سفر هستیم، ازبکستان نیز از ایران دعوت کرده و امیدواریم در برنامه های دکتر گنجانده شود و این سفر به معنای غفلت از سایر کشورها نیست و بر اساس برنامه ایران و زمان مناسب کشورهای مقصد این سفرها انجام می شود.

    در این سفر به آمدن نخست وزیر گرجستان و رئیس پارلمان قرقیزستان به یاران اشاره شد. این دو سفر چه زمانی انجام می شود؟

    هر دوی این سفرها در هفته آینده انجام خواهد شد. نخست وزیر گرجستان اوایل هفته و رئیس پارلمان قرقیزستان اواسط هفته آینده ایران سفر می کنند.

    آیا در این سفر در مورد لغو‌ ویزا بین ایران و قرقیزستان مذاکراتی انجام شد؟

    در سفری که رئیس جمهور به این کشور داشتند، گفت و‌گویی هایی را در این زمینه داشتند و قرار شد طرف مقابل تسهیلاتی برای سفر گردشگران ایرانی به قرقیزستان فراهم  کنند و از بسیاری مدارک و‌ مبادی که پیش از این متقاضی باید طی می کرد صرف نظر شده است، از جمله دیگر لزومی به ارائه دعوت نامه از کشور مقصد ندارند و‌ همین که به سفارت کشور مذکور مراجعه کند طی سه تا پنج روز ویزای او صادر می شود و می تواند بین پانزده روز تا یک ماه در کشور میزبان اقامت داشته باشد.

    در مورد بازدداشت کامیون داران ایرانی و همچنین زندانیانی که مخصوصا در ترکمنستان هستند چه بحثهایی به نتیجه رسید؟

    آقای تقی زاده معاون وزیر راه و شهرسازی همراه هیئت بودند و مذاکرات خوبی را با طرف ترکمنی انجام دادند. به دیدگاه روشنی درباره تسهیل این روند رسیدند، مذکرات ادامه دارد و در آینده نزدیک در این راستا گشایشی انجام خواهد شد.

    بسیاری از زندانیان ایرانی در ترکمنستان همین رانندگان هستند که امیدواریم با این تفاهم صورت گرفته تعدادی از این افراد به کشور باز می گردند. اما پیشرفت خوبی که در رابطه با کامیون داران و حمل و نقل جاده ای صورت گرفت در قرقیزستان بود، پیش از این وقتی رانندگان ایرانی در قرقیزستان ویزا می گرفتند یک بار در سال و‌ هر بار برای یک ماه می توانستند ویزا بگیرند و این برای ترانزیت ما مشکل ایجاد کرده بود و مشکل دریافت ویزا و‌ پرداخت مبالغ زیادی باعث انتقاد رانندگان شده بود که در این سفر قرار شد که در آینده بسیار نزدیکی طی یادداشتی اعلام کنند که هر شش ماه یکبار ویزا صادر شود و ویزاها کثیر الورود باشد تا مشکلی برای رانندگان ایرانی پیش نیاید.

    آیا در مورد کریدور های ترانزیتی که ایران را به کشورهای مختلف آسیای میانه وصل می کند و بازی برد برد بین طرفین است نتایجی حاصل شد؟

    در سفر گرجستان موضوع کریدور خلیج فارس به دریای سیاه مورد مذاکره قرار گرفت، این کریدور یک راه بین المللی هست که ایران، حوزه خلیج فارس، کشورهای حوزه دریای سیاه از آن بهره مند می شوند. کشورهای حوزه دریای سیاه، اوکراین، بلغارستان، رومانی، یونان. البته یونان، حوزه دریای اژه است. این کشورها علاقه مند هستند که به حوزه خلیج فارس و شبه قاره دسترسی داشته باشند. ما نیز علاقه مندیم که از طریق دریای سیاه به بالکان و شرق و مرکز اروپا دسترسی داشته باشیم. در این راستا گفت وگوهای مقدماتی، چند دور بین مقامات ذیربط این کشورها صورت گرفته است؛ کار گام به گام در حال پیش رفتن است و امیدواریم که به زودی مذاکرات به نتیجه برسد و مسیر جدیدی برای ترانزیت کالا و خدمات ایجاد شود تا هم موجب نزدیکی بیشتر کشورها و هم همبستگی منافع بیشتر کشورها به یکدیگر، تثبیت صلح و ثبات منطقه ای شود.

    در قرقیزستان هم موضوع ترانزیت ریلی بین چین، قرقیزستان، ترکمنستان و ایران مورد مذاکره قرار گرفت و ما از این مسیر هم استقبال می کنیم. این مسیر هم دسترسی ما را به غرب چین آسان می کند. غرب چین هم یک حوزه بسیار وسیع است و در این مسیر همکاری های ترانزیتی ما هم با آسیای مرکزی و هم با غرب چین توسعه پیدا می کند.

    در حوزه انرژی و گاز هم صحبت شد؟

    در موضوع گاز، ما هم در گرجستان و هم در ترکمنستان گفت وگوهایی داشتیم. در گرجستان، اینها در گذشته محموله گازی را از ما خریداری کرده بودند اما حمل نمی کردند و مشکلاتی داشتند که تفاهم انجام شده را اجرا نمی کردند. در این سفر مذاکره انجام شد؛ خوشبختانه از وزارت نفت هم که هیات همراه ما بود با همتایان خود در گرجستان به تفاهم رسیدند که حداکثر تا یک ماه آینده آن تفاهم را هم عملیاتی کنند و انشاالله با اجرا شدن آن فاز جدیدی از همکاری های تجاری اقتصادی بین ایران و گرجستان افتتاح خواهد شد.
    همچنین همین مذاکرات را ما در ترکمنستان هم داشتیم. می دانید که در ترکمنستان، شرکت گاز ما با شرکت گاز ترکمنستان بر سر میزان دریافتی گاز و کیفیت آن تفاوت نظر دارند و بر این اساس همکاری های گازی ما کاهش پیدا کرده است اما شرکت های ما در حال مذاکره برای رفع و حل و فصل این مشکل هستند اما در سواپ گاز همچنان همکاری های ما ادامه دارد و نه تنها دو شرکت ما الآن در حال انجام این کار هستند بلکه چند کشور دیگر هم اظهار علاقه کرده اند که میزان سواپ را با ترکمنستان افزایش دهند که مورد استقبال طرف ترکمنی قرار گرفته و امیدواریم که مذاکرات ایشان به نتیجه مثبت برسد.

    آیا کشورهای آسیای میانه علاقمند هستند در موافقنامه چابهار که بین ایران و چند کشور بسته شده است شرکت کنند؟

    کشورهای آسیای مرکزی بسیار علاقه مند به دسترسی آسان به خلیج فارس و دریای عمان هستند. به این دلیل که این کشورها محصور در خشکی هستند و به آب های آزاد دسترسی ندارند، مسیر جنوبی ایران مسیر بسیار مناسبی برای رفع این مشکل آنهاست و لذا بسیار اظهار علاقه دارند که هم در بندرعباس و هم در بندر چابهار ترمینال های ترانزیتی و باری داشته و دسترسی هایی داشته باشند که بتوانند از امکانات این دو بندر ما برای تسهیل روابط تجاری خود با شبه قاره و آسیای مرکزی استفاده کنند.

    در نهایت ارزیابی شما از این سفر و این کشورها چه بود؟

    مهمترین بحث آن است که حلقه همسایگان به لحاظ امنیتی، اقتصادی و فرهنگی و تاریخی برای ما بسیار اهمیت دارد و ما به طور دائم در پی تحکیم روابط با این منطقه هستیم چون منطقه ما منطقه جدیدالولاده ای است با مشکلاتی مواجه است که دائما نیاز به مراقبت دارد و نیاز دارد که رفت و آمدی صورت بگیرد و به تثبیت صلح و ثبات منطقه کمک کنیم. مثلا تروریسم یکی از نقاط مشترک همکاری های ایران با این منطقه است. این منطقه یکی از اهداف تروریستی گروه های افراط گرا اعلام شده و این کشورها از این بابت نگرانی دارند. خوشبختانه ایران هم که تجربیات خوبی در زمینه مبارزه با تروریسم دارد در کنار آنها حضور دارد آمادگی دارد تجربیات خود را در اختیار این کشورها قرار دهد و در یک مکانیسم جمعی به مقابله با افراط گرایی و تروریسم بپردازد. متأسفانه بعضی کشورها نگاه کوتاه مدتی دارند و از تروریسم به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف سیاسی خود استفاده می کنند که این بسیار خطرناک است و مطمئنا دامن خود آن کشورها را خواهد گرفت هر چند که آنها به اتکای دلارها اظهار نگرانی چندانی در این رابطه نمی کنند اما این مار در آستین پروراندن است و دیر یا زود اگر این سیاست را اصلاح نکنند و به این خطای راهبردی خود نپردازند حتما آثار زیانبار آن را تجربه خواهند کرد.

    gps1

    مطالب مرتبط :

    جلسه فوق‌العاده ستاد تنظیم‌بازار برای کنترل بازار

    مدیر رَسته فناوری اطلاعات «طرح توسعه کسب و کار و اشتغال» پایدار وزارت کار از راه‌اندازی اولین بنیاد کارآفرینی توسعه فناوری‌های نوین در حوزه بلاکچین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء خبر داد. محمدعبده ابطحی در گفتگو با خبرهدف، با اشاره راه اندازی بنیاد ملی توسعه فناوری در حوزه‌های بلاکچین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کشور تا پایان هفته جاری گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مشارکت سازمان صنعتی ... مطلب کامل

    چرا پزشکان مالیات نمی‌دهند؟

    قانون سلیقه‌ای اجرا می‌شود؛ چرا پزشکان مالیات نمی‌دهند؟رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق تعاون ایران با اشاره به قوانین دست و پاگیر کسب و کار گفت: سازمان مالیاتی با احیای پرونده های۵ سال گذشته،شرکت‌ها را درگیر کرده و در مواقعی ترمز ادامه فعالیت است. مطلب کامل

    آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    جلسه فوق‌العاده ستاد تنظیم‌بازار برای کنترل بازار

    یک مقام مسئول از جلسه فوق‌العاده عصر امروز ستاد تنظیم بازار برای کنترل بازار خبر داد و گفت:با توجه به فراوانی کالا و وضعیت مناسب ذخایر استراتژیک، هرگونه افزایش قیمت کالا در بازار ممنوع است. مطلب کامل

    ۲۳ آبان ۱۳۹۸ – عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    تهدید به اخراج کارکنان فروش بلیت مترو برای تراکنش پایین پوز

    تهدید به اخراج کارکنان فروش بلیت مترو برای تراکنش پایین پوز/قید مدرک «دیپلم»در قرارداد تمام متصدیان.پیمانکار باجه های فروش بلیت مترو، ضمن اجبار کارکنان به ترغیب مسافران برای شارژ بلیت از طریق دستگاه‌های پوز، آنها را به اخراج در صورت تراکنش پایین دستگاه ها تهدید می کند. مطلب کامل

    ۲۲ آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    روزنامه های: هفت صبح - اعتماد - شرق - کیهان - شهروند - ایران - آرمان - همشهری - صبح نو - قانون - بهار - اطلاعات - ابتکار - وطن امروز - جام جم - مردم سالاری - آفتاب - دنیای اقتصاد - عصراقتصاد - کسب و کار - جهان صنعت مطلب کامل

    بخشی از سهام هپکو همچنان در اختیار مالک فاقد صلاحیت

    در حالی که بدلیل فقدان صلاحیت درمالک قبلی هپکو، سهام این شرکت با وکالت بلاعزل در اختیار سازمان خصوصی سازی قرار گرفته امابر اساس اطلاعات«کدال»مالک اولیه همچنان بخشی از سهام را در اختیار دارد. مطلب کامل

    ۲۱ آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    قیرهای تقلبی چگونه وارد پروژه‌های راهسازی شد؟

    سودهای میلیاردی موجب شده بازار تولید قیرهای تقلبی همچنان گرم باشد و اگرچه ورود این ماده اولیه به پروژه‌های عمرانی محدود شده اما عرضه به بازار همچنان ادامه دارد. مطلب کامل

    نوشتن دیدگاه

    شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

    پرتال خبری،تفریحی،موزیک،دانلود،نرم افزار هدف

    پرتال خبری،تفریحی،موزیک،دانلود،نرم افزار هدف

    طراحی توسط : طراح وب دات کام www.taraheweb.com

    تمام حقوق مادی و معنوی برای سایت خبر هدف محفوظ است و نقل مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.

    تلفن: 850 550 33 ایمیل: info@khabarhadaf.ir

    تمام حقوق این سایت برای © 2024 خبر هدف. محفوظ است.