• انواع حساسیت پوستی در کودکان    :   آلرژی پوستی در کودکان خردسال در مقایسه با افراد دیگر رایج‌ تر است، حساسیت پوستی کودک می ‌تواند سلامت جسمی و روحی او را مختل کند. یکی ...
  • روحانی مسئولیت گرانی بنزین را بپذیرد    :   عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: اینکه رئیس جمهور مسئولیت شوک بزرگ افزایش قیمت بنزین را به گردن وزارت کشور بیاندازد، قابل قبول نیست؛روحانی باید مسئولیت این اقدام را بپذیرد.
  • حذف قبوض کاغذی جریمه از اول اسفند    :   حذف قبوض کاغذی جریمه از اول اسفند/ کروکی‌ها الکترونیکی می‌شوند.رئیس پلیس راهور ناجا گفت: بنا این است تا اواخر بهمن ۸ هزار دست افزار دیگر به دست‌افزار موجود در راهور اضافه کنیم و داستان قبض کاغذی کلاً تمام شود و پلیس یکدست با دست‌افزار جریمه کند.
  • جزئیات آمار حوادث شغلی    :   جزئیات آمار حوادث شغلی/۴۴ درصد حوادث در گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ ساله.جدیدترین آمار حوادث ناشی از کار نشان می‌دهد ۴۴.۳ درصد از حوادث کار مربوط به گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ ساله قرار دارند. همچنین ۷۱ درصد حوادث در ساعات صبح رخ می‌دهد.
  • در صورت امکان سهمیه بنزین به ۱۰۰ لیتر افزایش یابد    :   رئیس کمیسیون آموزش مجلس از رئیس‌جمهوری خواستار تثبیت قیمت‌ها شد و گفت: اگر امکان دارد سهمیه بنزین به ۹۰ تا ۱۰۰ لیتر افزایش یابد تا مردم دچار مشکل نشوند.
  • اینترنت در آینده نزدیک وصل می‌شود    :   اینترنت در آینده نزدیک وصل می‌شود/ با اغتشاشگران برخورد جدی شود. رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: اگر آرامش همین گونه باشد در آینده خیلی نزدیک اینترنت وصل می‌شود.
  • مناقشه بر سر «رأی مردم»/نزدیکی نظر روحانی به نگاه رهبری نظر امام و رهبری به جایگاه رأی مردم در جکومت | بیانیه زودهنگام آیات یزدی و جنتی علیه روحانی

    تقدیمی هدف:

    مناقشه بر سر «رأی مردم»/نزدیکی نظر روحانی به نگاه رهبری

    نظر امام و رهبری به جایگاه رأی مردم در جکومت | بیانیه زودهنگام آیات یزدی و جنتی علیه روحانی

    سیاست > احزاب و شخصیت‌ها – واکنش‌ها به اظهارات اخیر حسن روحانی درباره جایگاه رای مردم در حکومت در حالی ادامه دارد که به نظر می‌رسد نگاه رئیس دولت یازدهم نزدیکی زیادی به نگاه امام و رهبری درباره رای مردم دارد.

    به گزارش خبرهدف، «جایگاه رأی مردم در حکومت»؛ این موضوع در حالی از هفته پیش به یکی از مهمترین بحث های روز سیاسی تبدیل شده است که همچنان واکنش ها نسبت به این موضوع ادامه دارد.

    ماجرا از سخنرانی حسن روحانی رئیس جمهور در مورد رای مردم آغاز شد. او در ضیافت افطار با اساتید و پزشکان گفته بود، «انتخاباتی که ما امروز در کشور انجام می دهیم و همچنین موضوع آراء مردم، پیروی از تفکر غرب نیست و به دنبال رأی مردم به عنوان هدیه دنیای غرب پس از رنسانس نیستیم، بلکه ما دارای مذهب، مرام و دینی هستیم که امیرالمؤمنین علی(ع) مبنای حکومت را در آن، نظر، خواست و آراء مردم می‌داند.» (اینجا)

    آغاز انتقادات

    هنوز زمان زیادی از این اظهارات حسن روحانی نگذشته بود که این اظهارات  مورد توجه و نقد شماری از علما و روحانیون و فعالین سیاسی قرار گرفت. اولین واکنش از طرف آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی صورت گرفت که گفت انتخاب حاکم در اسلام به عهده مردم نیست، بلکه “خداوند باید ولی را تعیین کند”. (اینجا)

    بعد از این اظهارنظر بود که بیانیه ای از سوی مجلس خبرگان رهبری که به امضای آیت الله احمد جنتی رییس این مجلس رسیده بود، منتشر شد، در این بیانیه ضمن اشاره ای تلویحی به اظهارات حسن روحانی نوشته شده بود که: در روزهای اخیر مطالبی پیرامون «مشروعیت» و «مقبولیت» حکومت اسلامی و تصدی ولایت و حاکمیت مبتنی بر آراء مردم با استناد به کلمات امیرالمؤمنین(ع) درجامعه مطرح شد که با برخی مبانی دینی اعم از مبانی دینی اهل سنت و تشییع که در فقه سیاسی اسلام مورد بحث قرار گرفته، متعارض و ناسازگار است. (اینجا)

    اما این فقط رییس مجلس خبرگان رهبری نبود که از تریبون این مجلس منتقد سخنان رئیس دولت شد. آیت‌الله مصباح یزدی که از روحانیونی بوده که پیش از این هم درباره رای مردم نظرات خاص خود را داشته و معتقد است مشروعیت حکومت اسلامی از رای مردم گرفته نمی شود،  این بار هم  وارد میدان شد و تلویحا خطاب به روحانی گفت «در زمان انقلاب و جمهوری اسلامی ایران کسی که شخصیت برجسته کشور حساب می شود می گوید مشروعیت حکومت علی(ع) به رأی مردم بود و جلوتر از آن حق نداشت بر مردم حکومت کند و خود حضرت گفته هرچه مردم بگویند و مردم به هرکس رأی بدهند رأی امام نیز اینگونه است. حضرت فرمودند «مسلمانان بعد از پیامبر با هم اختلاف کرده و نزاع پیدا کردند، هرگز به ذهن من خطور نمی کرد که بعد از پیامبر من را بگذارند و به سراغ کس دیگری بروند، هیچگاه خیال نمی کردم عرب چنین کاری کند، ناگاه دیدم مردم با کسی بیعت کردند» آیا این یعنی علی(ع) فرموده مردم به هرکس رأی دهند من هم همان کار را می کنم؟» (اینجا)

    واکنش علیه بیانیه‌ها

    در حالی این انتقادات علیه روحانی ادامه داشت که رئیس جمهوربار دیگر در مراسم افطاری با روحانیون، به انتقادات واکنش نشان داد و با ذکر مصداق و مثال، در پاسخ به منتقدانش گفت: «ولی فقیه با رأی خبرگان، حکومت در دست می‌گیرد، مگر قبلا ولایت ندارد؟ دارد؛ اما اگر بخواهد حکومت تشکیل دهد و بر مردم فرمانروایی کند، بسط ید می‌خواهد. بدون بسط ید نمی‌شود. با دعوت مردم است که می‌آید…» او با اشاره به اینکه اینها دو مقوله هستند چرا خلط می‌کنیم، افزود: «خیلی روشن است. منتها برای اینکه نسل جوان و جامعه این واقعیات را کاملا لمس و درک کند رسالت و مسئولیتش با روحانیت عزیز ماست که این حقایق را تبیین کنند.» (اینجا)

    جامعه مدرسین هم وارد میدان شد

    توضیحات تکمیل کننده روحانی گویی برای منتقدانش راضی کننده نبود و شاید چندان هم عجیب نبود که بعد از موضع گیری های آیت الله احمد جنتی و آیت الله مصباح یزدی، یکی دیگر از روحانیون منتقد رییس جمهور هم وارد میدان شود و درباره اظهارات اخیر رییس جمهور واکنش نشان دهد؛ این روحانی کسی نبود جز آیت الله محمد یزدی که در بیانیه جامعه مدرسین حوزه علیمه قم که به امضای او رسیده بود، تاکید کرده بود«… تفسیر به رأی بخشی از سیره و احادیث ائمه اطهار جفای بزرگی به فرهنگ و اعتقادات شیعی و اسلامی است. نباید با بیانی شبهه‌انگیز و ناقص به تحلیل و تفسیر گزاره‌های دینی و تاریخی پرداخت. آنچه در سقیفه، در حکمیت و قصه صلح امام حسن (علیه‌السلام) اتفاق افتاد نیز تحمیل‌گری و ظلم به ولی خدا بود. آیا باید آن جفا و تحمیل، حیله‌گری و تزویری که مردم را از حق برخورداری از رهبری و ولایت و امامت الهی محروم کرد، رأی مردم تفسیر کرد و آن را به معصوم نسبت داد؟…»

    حجت الاسلام کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران  هم در انتقاد به اظهارات رییس جمهور گفت: «ولایت امری شوخی نیست و اینگونه نیست شخص به هر ترفندی رای آورد و بگوید ما ولی هستیم چون مردم به ما رأی دادند.» (اینجا)

    حمایت از حسن روحانی

    اما اگر اظهارات حسن روحانی منتقدان همیشگی اش را داشت، حامیانش باز هم از او حمایت کردند، علاوه بر کاربران فضای مجازی که با هشتگ هایی مانند «رای مردم» به حمایت از رییس جمهور پرداختند، بعضی از چهره های سیاسی و رسانه ها هم به این موضوع واکنش نشان دادند.

    علی مطهری، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از این چهره ها بود که با اشاره به اظهارات اخیر رئیس جمهور گفت: «مشروعیت امامت به معنی مورد نظر شیعه، از ناحیه خدا و رسول خداست،‌ اما شرط تحقق یک شاخه آن یعنی زعامت سیاسی و رهبری جامعه، رای و نظر مردم و به عبارت دیگر مقبولیت شخص امام نزد مردم است.» (اینجا)

    رسانه های نزدیک به طیف آیت الله هاشمی رفسنجانی هم با انتشار خطبه ای از او در یکی از نماز جمعه ها در  ۳۴ سال قبل نوشتند که او در این خطبه به مهم ترین شبهه درباره رابطه حکومت اسلامی و رای مردم پاسخ داده است؛ آنجا که آیت الله می گوید «امام به حق، تکیه‌گاه این انقلاب را مردم تشخیص دادند و این نه امام است بلکه اسلام است که چنین خواسته و این قرآن است که چنین خواسته که حکومت پایه‌ اصلی‌اش را باید از افکار مردم بگیرد.» (اینجا)

    روزنامه جمهوری اسلامی هم در یادداشتی هرچند تذکراتی به حسن روحانی داد اما با بیان اینکه از بزرگان این انتظار وجود دارد که هنگام مواجهه با اینگونه ابهامات قبل از آنکه دغدغه خود را مطرح کنند، از شخص رئیس‌جمهور در یک تماس تلفنی توضیح بخواهند، نوشت که با عمل به این شیوه، راه بر سوءاستفاده گران نیز بسته می شود. (اینجا)

    حجت الاسلام دری نجف آبادی هم در گفت وگو با خبرآنلاین در این باره گفت: «نسبت به جمهوری اسلامی ایران و نقش و جایگاه مردم و مردم سالاری دینی و رای مردم در تمامی سیستم های حکومتی اعم از مستقیم و غیر مستقیم بر مبنای اسلام و ولایت فقیه نیز نباید تردید کرد.» (اینجا)

    فصل الخطاب، نظر امام و رهبری

    واکنش ها ی انتقاد آمیز و حمایتی از رییس جمهور در حالی در چند روز گذشته ادامه داشته است که او در صفحه اینستاگرام خود ویدئویی از اظهارات رهبر انقلاب در نماز جمعه ای منتشر کرده است که  در این کلیپ رهبر انقلاب می فرمایند: «اگر مردم زمامدارای را قبول نکردند، خانه‌نشین می‌شود زیرا مشروعیت ولایت و حکومت به بیعت مردم وابسته است»

    همچنین بعضی رسانه‌ها هم به استفتای مجلس از بنیان گذار جمهوری اسلامی اشاره می‌کنند؛ استفتایی که در آن، نمایندگان امام در دبیرخانه ائمه جمعه، می‌پرسند: «در چه صورت فقیه جامع‌الشرایط بر جامعه اسلامی ولایت دارد؟ ایشان در پاسخ، فتوایی که صادر می‌کنند این است: « ولایت در جمیع صور دارد. لکن تولی امور مسلمین و تشکیل حکومت بستگی دارد به آرای اکثریت مسلمین که در قانون اساسی هم از آن یاد شده است و در صدر اسلام تعبیر می‌شده به بیعت با ولی مسلمین.»

    بعد از واکنش اینستاگرامی حسن روحانی بود که کانال تلگرامی سایت رهبر معظم انقلاب بخشی از بیانات معظم له درباره نقش مردم در حکومت که در سال 1366 ایراد شده است، را منتشر کرد و در آن نوشت: «در مورد امیرالمؤمنین علیه‌السلام آیا ولایت ناشی از نصب الهی است یا منوط به رأی مردم است؟ به عبارتی دیگر آیا پذیرش و رأی مردم در مشروعیت و حقانیت حاکم اسلامی دخالت دارد؟ در اسلام به نظر مردم اعتبار داده شده است؛ رأی مردم در انتخاب حاکم و در کاری که حاکم انجام میدهد، مورد پذیرش قرار گرفته است.» (اینجا) و (اینجا)

    به نظر می رسد با انتشار اظهارات مقام معظم رهبری درباره جایگاه رای مردم در نظام اسلامی، منتقدان حسن روحانی که این روزها بیشتر از هر روز دیگری به او می تازند، متوجه نزدیکی دیدگاه رئیس جمهور با آنچه نگاه امام و رهبری به رای مردم بوده، شده اند. دیدگاهی که می تواند فصل الخطاب اظهارنظرهای متفاوت نسبت به جایگاه رای مردم در حکومت است باشد.

    gps1

    مطالب مرتبط :

    جلسه فوق‌العاده ستاد تنظیم‌بازار برای کنترل بازار

    مدیر رَسته فناوری اطلاعات «طرح توسعه کسب و کار و اشتغال» پایدار وزارت کار از راه‌اندازی اولین بنیاد کارآفرینی توسعه فناوری‌های نوین در حوزه بلاکچین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء خبر داد. محمدعبده ابطحی در گفتگو با خبرهدف، با اشاره راه اندازی بنیاد ملی توسعه فناوری در حوزه‌های بلاکچین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کشور تا پایان هفته جاری گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مشارکت سازمان صنعتی ... مطلب کامل

    چرا پزشکان مالیات نمی‌دهند؟

    قانون سلیقه‌ای اجرا می‌شود؛ چرا پزشکان مالیات نمی‌دهند؟رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق تعاون ایران با اشاره به قوانین دست و پاگیر کسب و کار گفت: سازمان مالیاتی با احیای پرونده های۵ سال گذشته،شرکت‌ها را درگیر کرده و در مواقعی ترمز ادامه فعالیت است. مطلب کامل

    آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    جلسه فوق‌العاده ستاد تنظیم‌بازار برای کنترل بازار

    یک مقام مسئول از جلسه فوق‌العاده عصر امروز ستاد تنظیم بازار برای کنترل بازار خبر داد و گفت:با توجه به فراوانی کالا و وضعیت مناسب ذخایر استراتژیک، هرگونه افزایش قیمت کالا در بازار ممنوع است. مطلب کامل

    ۲۳ آبان ۱۳۹۸ – عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    تهدید به اخراج کارکنان فروش بلیت مترو برای تراکنش پایین پوز

    تهدید به اخراج کارکنان فروش بلیت مترو برای تراکنش پایین پوز/قید مدرک «دیپلم»در قرارداد تمام متصدیان.پیمانکار باجه های فروش بلیت مترو، ضمن اجبار کارکنان به ترغیب مسافران برای شارژ بلیت از طریق دستگاه‌های پوز، آنها را به اخراج در صورت تراکنش پایین دستگاه ها تهدید می کند. مطلب کامل

    ۲۲ آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    روزنامه های: هفت صبح - اعتماد - شرق - کیهان - شهروند - ایران - آرمان - همشهری - صبح نو - قانون - بهار - اطلاعات - ابتکار - وطن امروز - جام جم - مردم سالاری - آفتاب - دنیای اقتصاد - عصراقتصاد - کسب و کار - جهان صنعت مطلب کامل

    بخشی از سهام هپکو همچنان در اختیار مالک فاقد صلاحیت

    در حالی که بدلیل فقدان صلاحیت درمالک قبلی هپکو، سهام این شرکت با وکالت بلاعزل در اختیار سازمان خصوصی سازی قرار گرفته امابر اساس اطلاعات«کدال»مالک اولیه همچنان بخشی از سهام را در اختیار دارد. مطلب کامل

    ۲۱ آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    قیرهای تقلبی چگونه وارد پروژه‌های راهسازی شد؟

    سودهای میلیاردی موجب شده بازار تولید قیرهای تقلبی همچنان گرم باشد و اگرچه ورود این ماده اولیه به پروژه‌های عمرانی محدود شده اما عرضه به بازار همچنان ادامه دارد. مطلب کامل

    نوشتن دیدگاه

    شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

    پرتال خبری،تفریحی،موزیک،دانلود،نرم افزار هدف

    پرتال خبری،تفریحی،موزیک،دانلود،نرم افزار هدف

    طراحی توسط : طراح وب دات کام www.taraheweb.com

    تمام حقوق مادی و معنوی برای سایت خبر هدف محفوظ است و نقل مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.

    تلفن: 850 550 33 ایمیل: info@khabarhadaf.ir

    تمام حقوق این سایت برای © 2024 خبر هدف. محفوظ است.