مهدوی کیا و تیمش در تورنمنت بین المللی ترکیه

ss

چاپ

مهدوی کیا و تیمش در تورنمنت بین المللی ترکیه/غوغایی دیگر در راه است؟

ss

ورزش > فوتبال ملی – جماران نوشت:مهدی مهدوی کیا و علی دوستی مهر، مدیر و مربی آکادمی فوتبال کیا برای شرکت در تورنمت بین المللی تیم های پایه، به ترکیه سفر کردند.

در طول سالیان گذشته فوتبال ایران درگیر حواشی مختلفی بوده است. شاید یکی از علت های اصلی این حواشی، نبود زیرساخت های لازم به منظور رشد متوازن فوتبال در تمامی جهات بوده است. توجه به رشد زوایای مختلف آکادمی های فوتبال می تواند زمینه ساز خوبی برای آینده بهتر فوتبال باشد.

آکادمی فوتبال کیا یکی از مدارس موفق فوتبال کشور است. این مدرسه در رده های سنی مختلف به کشف استعداد از اقصی نقاط کشور و آموزش این بچه ها اقدام کرده است. آنها روز گذشته (سوم فروردین) برای حضور در تورنمنت بین المللی تیم های پایه، به ترکیه سفر کردند.

در همین خصوص، با هادی مهدوی کیا ( برادرمهدی مهدوی کیا) و علی دوستی مهر ( سرمربی سابق تیم های ملی جوانان و نوجوانان ایران) سرمربی این تیم در آستانه سفر به ترکیه گفت وگو کردیم:

در ابتدا هادی مهدوی کیا در مورد مسابقات چند جانبه ترکیه، گفت: برگزارکننده این جشنواره فوتبالی یک باشگاه های قدیمی فوتبال در ترکیه است و امروز یکی از معتبرترین تورنمنت های جهان محسوب می شود.

وی با بیان اینکه این مسابقات به صورت گروهی برگزار می شود و از هرگروه در دور اول۴ تیم به مرحله بعدی صعود کرده و در نهایت به صورت حذفی دو تیم به فینال می رسند، افزود: این دوره مسابقات برای رده های مختلف در سنین پایه برگزار می شود و تیم ما در رسده سنی ۱۲ سال بازی ها شرکت می کند. تقریبا هر سال۷۴ تیم از کشورهای مختلف حهان در این دوره مسابقات شرکت می کنند. دردوره ی قبلی آتلتیک بیلبائو قهرمان شد و از ایران برای اولین بار است که تیمی در آن شرکت می کند. برگزاری این دوره مسابقات ۶ روز به طول می انجامد.

** هم گروهی تیم کیا با هانوفر و خِنک بلژیک

مهدوی کیا با بیان اینکه بیشترین شرکت کننده گان ازکشور هایی اروپایی هستند و از شاخص ترین آن ها می توان به منچستر سیتی، آس روم ایتالیا، آژاکس، فاینورد، مونشن‌گلادباخ، دینامو زادبرگ، دینامو کیف، آتلتیک بیلبائو، گالاد باخچه، فنرباغچه اشاره کرد، ادامه داد: از قاره آسیا تنها دو تیم از ایران و قطر در این دوره از مسابقات شرکت می کنند. در این فستیوال تیم ها درگروه های ۶ تایی تقسیم شده و تیم کیا از ایران با تیم های خِنک بلژیک، هانوفر آلمان، دو تیم ترکیه ای و یک تیم از مقدونیه هم گروه است.

دوستی مهر: توجه به تیم های پایه مهم تر از توجه به لیگ برتر است

علی دوستی مهر سرمربی تیم کیا نیز گفت؛ با تاکید بر اینکه درتمام دنیا اعتقاد بر این است که اساس کار را باید روی بازیکنان ۱۰ تا ۱۳ سال گذاشت، گفت: در کشور ما برعکس است و همه فقط به لیگ برتر توجه می کنند. بازیکنان یک شبه بزرگ نمی شوند بلکه به صورت پله کانی ازکودکی آرام آرام آموزش می بینند تا به این درجه می رسند. در این فستیوال ها قبل از شروع مسابقات فیلم هایی از بازیکنان بزرگ روز دنیا مثل مسی، رونالدو، نیمار، الکسیس سانچز، وین رونی و…که همگی در سنین خیلی پایین مشغول بازی و تمرین هستند برای بچه ها پخش می شود، که این می تواند روحیه بچه ها را برای تلاش دوچندان کند.

** توجه ویژه تیم های معتبر دنیا به حضور در تورنمنت های پایه

دوستی مهر افزود: برگزاری این دوره ها فقط منوط به اروپا نیست و درحال حاضر نزدیک به ۵۰ جشنواره فوتبالی در دنیا درحال برگزاری است. اکثر تیم های صاحب نام و معتبر با برنامه ریزی دقیقی که دارند، برای هر رده سنی یک تیم به این جشنواره ها می فرستند.

** فوتبالیست ها باید از سنین پایه رفتار حرفه ای را بیاموزند

سرمربی سابق تیم ملی جوانان گفت: در این مسابقات از بهترین هتل ها، داورها، ورزشگاه ها و.. استفاده می شود که از همین ابتدا بچه ها حرفه ای رشد کنند. این کمک می کند به بچه ها تا یاد بگیرند چطور دور از خانواده باشند و رفتار حرفه ای ورزشی را چگونه انجام دهند. نتیجه ی این آموزش ها این می شود که امروز در اروپا هفته ای ۳ تا ۴ بازی برگزار می شود اما در کشور ما اگر از یک بازی بیشتر تجاوز کنیم صدای همه در می آید.

لزوم تعامل وزارت آموزش و پرورش با مدارس پایه ورزشی

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر تداوم همکاری آکادمی متبوعش با وزارت آموزش و پرورش که سال گذشته به منظور استعدادیابی در سراسر کشور وجود داشت نیز گفت: تنها در سال اول فعالیت مدرسه فوتبال کیا بود که باشگاه به جهت استعداد یابی از بچه های کشور همکاری های خوبی با وزارت آموزش و پرورش داشت. بیشترکشورهای دنیا که امروز در زمینه ورزش موفقیت های زیادی را کسب کرده اند، بدون شک با همکاری وزارتخانه های متولی در امرآموزش و پرورش، زمینه پیشرفت های بعدی را فراهم کرده اند. آمار نشان می دهد در تیم های مطرح دنیا حدود۷۰ تا۸۰ درصد بازیکنان شان از بچه های پایه بوده اند و بدین ترتیب تعامل با آموزش و پرورش در هر زمانی باید وجود داشته باشد تا استعدادهای ورزشی شناسایی شوند.

وی بیان کرد: تیم های ملی ما پیشرفت نخواهند کرد مگر اینکه روی تیم های نونهال کشوردرهر ورزشی به صورت عملی کار شود، چون این تیم ها آینده اعتبار ورزش کشور خواهند بود و خوشبختانه تیم ها از فدراسیون فوتبال و وزارت آموزش وپرورش دور نیستند و فضا برای رقم زدن آینده ای بهتر فراهم است.

انجام ۵۰ بازی بین المللی در سال ۹۵

علی دوستی مهر درباره برنامه های سه ماهه باشگاه کیا درسال جاری گفت : ابتدا به ترکیه سفر می کنیم و بعد از آن به مونیخ آلمان می رویم که دو دوره مسابقات برگزار می شود و در نهایت با تیم ۱۳تا ۱۵ سال باشگاه به اتریش برای شرکت در مسابقات کوردیکال کاپ که سال گذشته نایب قهرمان شدیم نیز خواهیم رفت. ما سعی می کنیم در اکثر رقابت های داخلی و خارجی حضور یابد و در مجموع این بچه ها سالانه به ۵ تا ۶ کشور دنیا سفر می کنند تا تجربه خوبی را کسب کنند و در سه ماهه اول سال ۹۵ بچه ها چیزی نزدیک به ۵۰ بازی بین المللی را انجام خواهند داد.

** مدارس فوتبال کلید موفقیت آینده

وی در پاسخ به سوالی درباره جوایز قهرمانی در چنین تورنمنت هایی به جی پلاس گفت: این مسابقات بیشتر به صورت جشنواره ای برگزار می شود و جایزه ی بزرگی برای آن در نظر گرفته نشده است. این بچه ها هنوز به شکل خیلی حرفه ای نباید تحت فشار باشند و صرفا شرکت در این مسابقات به کسب تجربه و قرار گرفتن در سطوح خاص حرفه ای کمک می کند.

در این بین هیات های فوتبال می توانند نقش پررنگ تری در نظارت و ساماندهی مدارس فوتبال داشته باشد و اگر توجه کافی به تیم های پایه شود، بازیکنانشان در سال های آتی استخوان بندی تیم های ملی بزرگسال را شکل می دهند.