واکنش جهانگیری به اظهارات ضدایرانی ترزا می

چاپ

واکنش جهانگیری به اظهارات ضدایرانی ترزا می /به ناحق می‌گویند دولت،تنها اجرا کننده اقتصاد مقاومتی است

سیاست > دولت – معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه همه مردم در اقتصاد مقاومتی مسئولیت دارند گفت: نماد واقعی مردمی بودن اقتصاد، أصناف هستند.

به گزارش خبرهدف  اسحاق جهانگیری روز شنبه در هفتمین اجلاسیه دوره ششم نمایندگان اتاق اصناف ایران که در نمایشگاه بین المللی برگزار شد افزود: همه مردم در اقتصاد مقاومتی مسئولیت دارند و روز به روز به این مسئولیت بیشتر واقف می شویم که با اتکا به این سیاست ها می توان کشور را به پیش برد.

وی با بیان اینکه اصناف باید جای خود را در اقتصاد مقاومتی باز کنند افزود: واحدی که مدعی است سه میلیون صنوف دارد و وقتی که گفته می شود 600 هزار واحد تولیدی داریم، اگر می خواهیم به تولید توجه کنیم باید به بنگاه های کوچک تولیدی توجه داشته باشیم.

اهم اظهارات معاون اول رییس جمهور به نقل از خبرگزاری‌ها را در ادامه بخوانید؛

*یکی از مهمترین بسترها برای فعالیت اصناف تعامل با دنیا است. باید شرایطی را برای بخش خصوصی بوجود آوریم تا امکان مبادلاتش با دنیا فراهم شود.

*در دوران کوتاه چند ساله گذشته به رغم تعاملات بدی که وجود داشت امروز شرایط گفت و گو با کشورها و بستر فعالیت ها ایجاد شده است اگرچه ممکن است با نقطه مطلوب فاصله داشته باشیم ولی باید تلاش کنیم تا بستر فعالیت برای بخش خصوصی فراهم و هموار شود.

*دولت باید سیاست های کلان را برای بسترسازی مناسب فعالیت های بخش خصوصی تدبیر کند. تورم، نرخ ارز و ثبات اقتصادی شاخصه هایی است که باید مشخص باشد تا فعالان اقتصادی بتوانند با توجه به انها برنامه ریزی مناسبی داشته باشند.

*امروز تعداد کشورهایی که تورم دو رقمی داشته باشند به اندازه انگشتان یک دست نیست. باید به دنبال ثبات اقتصادی در کشور باشیم و مهمترین چالش پیش روی امروز کشور اشتغال است که این چالش با شعار حل شدنی نیست و راهکار آن روشن است.

*هیچ اقدامی امروز درکشور مهمتر از ایجاد اشتغال نیست و از سوی دیگر باید فعالان اقتصادی به علم و دانش روز و فضای رقابتی مجهز شوند و سیستم خدمات دهنده نظام بانکی نیز باید بستر لازم را برای تولید کننده فراهم کند.

*مهمترین سیاست هایی که می توان کشور را با آن پیش برد سیاست های اقتصاد مقاومتی است اگرچه به ناحق بر زبان ها افتاده که مجری این سیاست ها تنها دولت است و از این حربه با نگاه سیاسی برخورد می کنند ولی شاه بیت سیاست اقتصاد مقاومتی استفاده از تمام ظرفیت ها برای توسعه کشور است.

*اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است و قوای سه گانه به همراه نیروهای مسلح مدعی اجرای آن هستند، یک اجماع و اتحاد برای اجرای این ابلاغیه صورت گرفته است. مردم هم وقتی این اجماع را می بینند می خواهند که همراهی کنند. از این طریق است که می توانیم بگوییم اقتصاد مقاومتی اجرا خواهد شد

*با وجود مسائل و مشکلاتی که امروز در زمینه اتاق اصناف مطرح شد دو جهت گیری لازم است اولا باید تولید راه بیفتد و به این منظور باید به دنبال بازار صادراتی باشیم و دوم مبارزه با قاچاق کالا و جلوگیری از واگذاری بازار کالا به خارجی ها است.

*در مذاکرات دولت با هیات های اقتصادی نیز این نگاه وجود دارد. وقتی موضوع قاچاق در دنیا مطرح می شود بحث قاچاق انسان و مواد مخدر به میان می آید ولی متاسفانه در کشور ما برخلاف همه دنیا در مباحث قاچاق، موضوع قاچاق کالاهای صنعتی و برخی از اقلام مصرفی مطرح می شود.

*از برنامه سوم توسعه ورود هیچ کالایی به کشور ممنوع نبوده است. ورود کالاها باید دارای تعرفه باشد و مسائل فنی آن نیز دیده شود. نمی توان میوه ای را وارد کشور کرد که با سیاست های نباتات کشور مخالفت داشته باشد و یا از استاندارد پایینی برخوردار باشد، یکی از راه های بستن گلوگاه های قاچاق کالا، استفاده از سیستم تعرفه ای است.

*در انتهای خط تولید و توزیع اصناف نقش تعیین کننده ای در مبارزه با قاچاق دارند. از سوی دیگر نباید آرامش و امنیت بازرگانان را برهم بزنیم و در این مقطع باید اصناف پرچمدار مبارزه با قاچاق کالا باشند.

*هر فردی می خواهد در کشور فعالیت اقتصادی کند باید پروانه و مجوز داشته باشد. نباید عده ای بی شناسنامه، عرصه را بر شناسنامه دارها تنگ کنند.

*اگر بخش بودجه اصناف  در قانون مطرح شده باید از سوی اصناف پیگیری شود تا به نتیجه برسد و دولت علاقه مند است که بخش بازرسی اصناف فعال باشد.

* بهترین و مهمترین بخش فعالیت اقتصادی کشور خدمات است که دامنه وسیعی دارد و حدود 47 الی 48 درصد تولید ناخالص داخلی از بخش خدمات است.

* در زمینه فعالیت اصناف با شوراهای دولتی تا جایی که برای دولت تعریف دارد علاقه مندیم تا نظر صاحب نظران قبل از تصمیم گیری اخذ شود.

*مسائل فروشگاه های زنجیره ای که مورد اشاره برخی از نمایندگان اصناف بود از موضوعات داخلی است که باید توسط خود اصناف به جمع بندی برسند و دولت نمی خواهد برای شما اقدامی کند که روحیه شما آزرده شود اگر چه دولت منافع ملت برایش مهم است.

* تولید کنندگان حق ندارند کالای بی کیفیت را به نام تولید داخلی بفروشند.

*منافع ملت برای دولت از همه چیز مهم تر است؛ از سوی دیگر دولت همواره از تولید کنندگان داخلی حمایت خواهند کرد، اما این بدان معنا نیست که تولید کنندگان داخلی کالای بی کیفت به دست مردم بدهند.

*زیبنده مردم ایران نیست که گازوئیل و بنزین شان به عنوان کالای قاچاق از کشور خارج شود و در مقابل کالاهای غیر ضروری یا صنعتی به صورت قاچاق به ایران وارد شود. برای ورود کالای قانونی به کشور تسهیلات را آماده کرده ایم، اما دو نکته را در این میان مدنظر قرار داده ایم، اول آنکه برای کالاهای وارداتی تعرفه گذاشته ایم و دوم به مسائل فنی آن توجه می کنیم.

*صهیونیست ها و برخی کشورهای نابخرد منطقه فکر می کنند با اعمال فشار به ایران می توانند این کشور را دچار درگیری کنند، نخست وزیر انگلیس در کشور عربی حاشیه نشین خلیج فارس دعوت می شود تا در جلسه ای علیه ایران صحبت کند ، این کارها تحقیر خود آن کشورها است.جمهوری اسلامی ایران کشور بزرگ منطقه است، آیا با چنین صحبت هایی می توانید حریف ایران شوید. امنیت و ثبات ایران از ملت، تاریخ و سیاستش سر چشمه می گیرد و این موردی نیست که کسی بخواهد از این کشور بگیرد.

*باید حتما تعامل خوب ودقیقی با دنیا تعریف کنیم و آن را پیش ببریم که این راه برای توسعه وپیشرفت کشور ضروری و شدنی است و ایران امروز برای توسعه در مسیر صحیحی قرار گرفته و وظیفه دولت ایجاد بستر توسعه است.

*اتفاقاتی که در غرب می افتد و تغییراتی که در افراد و حکومت های آمریکا و برخی کشورهای اروپایی پیش می آید چهره های خشن و جنگ طلب که سرکار می آید به ملت و مردم ایران هشدار می دهد که باید مواظب تصمیم گیری ها باشند و هر اقدامی بر مبنای عقلانیت و منافع ملی کشور باشد.

*هیچ حرکت احساسی که زمین بازی برای دیگران ترسیم کند نباید اتفاق بیفتد چراکه امنیت امروز برای بسیاری از کشورها تبدیل به یک آرزو شده و برای دشمنان ایران عجیب است، چطور با وجود داعش در منطقه امنیت ایران از بین نرفته است.

*مسایل و مشکلات ملی کشور با اجماع کامل قابل حل است و وحدت نظر میان قوای سه گانه و دستگاه های رسمی کشور می تواند مشکلات را به هر میزان که دشوار باشد به نحو مطلوب حل کند.

* اگر مصالح ملی تبدیل به دعوای سیاسی، جناحی و گروهی شود دود آن به چشم مردم و ملت می رود.ایران در شرایط مطلوبی در سطح منطقه پر التهاب خاورمیانه قرار دارد، در این منطقه به دلایل متعدد تمام منطقه به خون، آشوب و کشتار آلوده شده و جهان اسلام و مسلمانان گرفتار مسایل پیچیده شده اند.

*هر روز خون مسلمانان و مردم بیگناه ریخته می شود ، نا امنی و ناآرامی سبب شده تا ثبات به آرزوی طول و دراز تبدیل شود.