چرا تورهاگردشگری سیستان و بلوچستان گران‌است؟/ چابهار، ی‌آماده میزبانی از کشتی‌های کروز گردشگران اروپایی

چرا تورهای‌گردشگری سیستان و بلوچستان گران‌است؟/ چابهار، آماده میزبانی از کشتی‌های کروز گردشگران اروپایی

چاپ

به گزارش خبرگزاری خبرهدف؛ علی‌اوسط هاشمی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران، سال ۹۶ را سال گردشگری و میراث‌فرهنگی در این استان خواند و اعلام کرد: در سال ۹۶ تمامی بخش‌های استان این آمادگی را دارند که گردشگران را از بخش‌های مختلف کشور میزبانی کنند.

او در این نشست گفت: متاسفانه تصور منفی نسبت به وضعیت امنیتی استان سیستان و بلوچستان وجود دارد، در گذشته مشکلاتی امنیتی در استان وجود داشت، اما سال‌های زیادی است که امنیت کامل در استان برقرار است. به خصوص اینکه طی سال‌های اخیر سیاست تامین امنیت بر دوش مردم در استان پیگیری می‌شود و مردم این ظرفیت را درک کرده ‌اند.

استاندار سیستان و بلوچستان همچنین گفت: در واقع طی سال‌های اخیر جریان های رسانه ای وجود داشت که باعث می‌شد رسوبی در رسانه‌ها در مورد حقیقت این مردمان شکل بگیرد، این رسوب در نگاه ملی نیز چالش‌هایی را برای مردم ایجاد کرده و مانع شناخت ظرفیت‌ها و فرهنگ مردم سیستان و بلوچستان شده است و زمینه ساز دور ماندن از همدیگر شده‌ایم.

او با اشاره به زیرساخت های اقتصادی و تجاری در استان سیستان و بلوچستان می‌گوید: دستاورهای مهمی در استان در حال اجراست، یکی از این دستاورهای بسیار مهم بندر شهید بهشتی در چابهار است؛ این بندر از ظرفیت ۲.۵ میلیون تنی در سال ۱۳۶۴ به ظرفیت ۸.۵ میلیون تنی رسیده است و می‌تواند راه تجاری به اقیانوس هند را آزاد کند.

اوسط هاشمی با اشاره به اینکه افزایش ظرفیت بندر شهید بهشتی در چابهار که به واسطه گشایش های پسابرجام بوده است، می گوید: این یکی از روشن‌ترین دستاوردهای برجام در استان سیستان و بلوچستان است، چرا که ما در اردیبهشت ماه ال سی تجهیزات بندری در آلمان را باز کردیم و در بهمن ماه در بندر چابهار دریافت کردم.

هاشمی با اشاره به ظرفیت‌های تجاری بندر شهید بهشتی ادامه داد: جمعیتی بالغ بر ۲میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر در طول اقیانوس هند ساکن هستند و بندر چابهار به دلیل دسترسی به آب‌های آزاد می‌تواند به یکی از قطب‌های مهم اقتصادی در ایران تندیل شود. دولت نیز حمایت‌های بسیار خوبی از ما دارد و تنها استانی که آقای رییس جمهور به آنجا ۳ بار سر زده استان و سیستان بوده و ان‌شالله در فروردین ماه نیز دوباره به این استان سفر می‌کنند.

او در ادامه گفت: طی این سال‌ها یک اسم را برای سال انتخاب می‌کردیم؛ سال ۹۳ را سال فرهنگی اعلام کردیم در سال ۹۳ استان فاقد سینما بود، ۴ سال تلاش کردیم و نگذاشتیم نمایشگاه کتاب تعطیل شود و مردم هم راضی بودند.

استاندار سیستان و بلوچستان  افزود: امسال را سال حاشیه نشینی تعریف کردیم و می‌خواهیم بخش دیگری از شهروندان ما را که به این دلیل نقش و حق‌شان نادیده گرفته می‌شود را احیا کنیم. این بحث انسانی است و خداراشکر دستاوردهای خوبی داشتیم و امروز رابطه خوبی میان مردم حاشیه نشنین و مسئولان وجود دارد و ان‌شاالله این ماجرا ادامه خواهد داشت.

او در ادامه به خط راه‌آهن چابهار-سرخس اشاره کرد و گفت: ما امروز از نظر سرمایه گذاری در استان مشکلی نداریم در پتروشیمی، فولاد، شبکه راه‌آهن سرمایه گذاری بالایی رخ داده است. هم اکنون به لطف خدا ۳۰۰ میلیارد تومان صورت وضعیت پیمانکار بود که پرداخت نشده بود اما روز قبل ۲۷۰ میلیارد تومان به پیمانکار واریز شد که جان تازه ای به پروژه می‌زند.

هاشمی می‌گوید: این پروژه می‌تواند چابهار را به آسیای میانه و سرخس را وصل کند؛ ۳۰۰ کیلومتر از ۷۰۰ کیلومتر را کارگاه زدیم. باب سرمایه گذاری در استان ایجاد شده و این خط راه آهن می‌تواند تاثیرگذار باشد.

او در ادامه تاکید کرد: هم اکنون ما ۵ فرودگاه در استان داریم که ۴ تا از آن و بزرگترین فرودگاه بین المللی را در چابهار می‌سازیم. در استان ایرلاین داریم، ما خط کشتیرانی ایران و عمان را راه‌اندازی کردیم؛ مسقط تا چابهار سه ساعت و نیم خط دریایی است. و بزرگ‌ترین پایانه کشتیرانی در کشور را فعال کردیم، حتی این ظرفیت در چابهار وجود دارد کشتی کروز گردشگران اروپایی که به مسقط می‌آیند را میزبانی کند و این گردشگران را به این شهر بیاورد.

بارندگی‌ خوب بود، اما از خشکسالی عبور نکردیم

استاندار سیستان و بلوچستان درباره آخرین وضعیت خشکسالی در استان سیستان و بلوچستان گفت: امسال بارندگی خوبی در استان سیستان و بلوچستان بارید اما به این معنی نیست که از خشکسالی عبور کردیم و این مساله تنها سفره‌های زیرزمینی را پر کرد. وضعیت ذخیره آبی در شمال استان خوب است و نگرانی نداریم و جریان آب برفاب هم هست و در حال ورود به استان است. ما هم خودمان را آماده این نوع ورود آب در ایران می‌کنیم. انتقال آن دریای عمان به نقاط مرکزی استان و بخشی دیگر آب‌های ژٰرف از گزینه های ما در مواقع بحرانی است.

هاشمی درباره گرانی تورهای گردشگری استان سیستان و بلوچستان گفت: وقتی دروازه‌ها به روی استان بسته بوده بالاخره توجیه اقتصادی نداشته است ما باید زمینه‌ها را برای سرمایه‌گذاری فراهم کنیم. نکته دیگر اینکه وقتی استان را به پدیده‌هایش معرفی کنیم بالاخره مخاطبان خود را خواهد داشت. در واقع ما در آغاز ورود به صنعت گردشگری هستیم و سعی داریم در سال ۹۶ میزبان جشن‌ها، فستیوا‌ل‌ها، تور‌ها و گردشگران زیادی باشیم.

او درباره آلودگی هوای زابل نیز گفت: با اینکه این طوفان ها قدمت زیادی داشته است، واقعیت این است که تا دو سال پیش هیچ کاری علمی درباره منشا‌ طوفان نداشتیم، به تازگی کار مطالعاتی انجام دادیم و دو سند رونمایی کردیم که شناسایی کانون‌های منشا داخلی ریزگرد‌ها بود. برنامه ما احیای دریاچه هامون است.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: بخش زیادی از آلودگی‌های زابل و شهرهای استان ناشی از طوفان های محلی است. حتی در دهه ۴۰ ما شاهد مهاجرت گسترده ای از این مناطق بودیم. متاسفانه مدیریت منابع آب در استان نیز یکی از چالش‌های بسیار بزرگ ماست، ما سالانه ۳۰۰ میلیون متر مکعب از منابع آبی مان را به دلیل تبخیر از دست می‌دهیم.

او در پایان درباره ظرفیت‌های انرژی‌های پاک در این استان نیز گفت: در واقع سیستان و بلوچستان از نظر تابش خورشید و مدت زمان باد‌ها ، منطقه بی نظیری برای انرژی‌های تجدیدپذیر است. خبرهای خوشی در این زمینه را در آینده خواهید شنید؛ حدود ۲۵ متقاضی سرمایه گذاری در استان وجود دارد.