• انواع حساسیت پوستی در کودکان    :   آلرژی پوستی در کودکان خردسال در مقایسه با افراد دیگر رایج‌ تر است، حساسیت پوستی کودک می ‌تواند سلامت جسمی و روحی او را مختل کند. یکی ...
  • روحانی مسئولیت گرانی بنزین را بپذیرد    :   عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: اینکه رئیس جمهور مسئولیت شوک بزرگ افزایش قیمت بنزین را به گردن وزارت کشور بیاندازد، قابل قبول نیست؛روحانی باید مسئولیت این اقدام را بپذیرد.
  • حذف قبوض کاغذی جریمه از اول اسفند    :   حذف قبوض کاغذی جریمه از اول اسفند/ کروکی‌ها الکترونیکی می‌شوند.رئیس پلیس راهور ناجا گفت: بنا این است تا اواخر بهمن ۸ هزار دست افزار دیگر به دست‌افزار موجود در راهور اضافه کنیم و داستان قبض کاغذی کلاً تمام شود و پلیس یکدست با دست‌افزار جریمه کند.
  • جزئیات آمار حوادث شغلی    :   جزئیات آمار حوادث شغلی/۴۴ درصد حوادث در گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ ساله.جدیدترین آمار حوادث ناشی از کار نشان می‌دهد ۴۴.۳ درصد از حوادث کار مربوط به گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ ساله قرار دارند. همچنین ۷۱ درصد حوادث در ساعات صبح رخ می‌دهد.
  • در صورت امکان سهمیه بنزین به ۱۰۰ لیتر افزایش یابد    :   رئیس کمیسیون آموزش مجلس از رئیس‌جمهوری خواستار تثبیت قیمت‌ها شد و گفت: اگر امکان دارد سهمیه بنزین به ۹۰ تا ۱۰۰ لیتر افزایش یابد تا مردم دچار مشکل نشوند.
  • اینترنت در آینده نزدیک وصل می‌شود    :   اینترنت در آینده نزدیک وصل می‌شود/ با اغتشاشگران برخورد جدی شود. رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: اگر آرامش همین گونه باشد در آینده خیلی نزدیک اینترنت وصل می‌شود.
  • کوزه‌گر:اتصال خطوط ریلی به کریدورهای شمالی حیاتی است

    تقدیمی هدف:

    کوزه‌گر:اتصال خطوط ریلی به کریدورهای شمالی حیاتی است

    ظرفیت‌های منطقه مورد توجه قرار نگرفته| اشتراکات حیاتی ایران را به آسیای میانه نزدیک می‌کند

    بین الملل > دیپلماسی – ولی کوزه گر کالجی کارشناس آسیای میانه و قفقاز سفر رئیس جمهور به سه کشور ارمنستان، قزاقستان و قرقیزستان را مهم و در راستای استفاده از ظرفیت های مهم منطقه برشمرد.

    منطقه آسیای مرکزی و قفقاز بعد از فروپاشی شوروی و شکل گیری جمهوری های جدید روند جدیدی در مسیر توسعه و تحول شروع کرده است که تا به امروز ادامه دارد. ظرفیت های متعدد این منطقه باعث می شود کشورهای بسیاری علاقمند حضور در این منطقه و توسعه روابط با بازیگران آن باشند. ایران به خاطر نزدیکی به این کشورها و اشتراکاتی که با آنها دارد، ظرفیت بسیاری برای گسترش روابط با آنها دارد. سفر رئیس جمهوری ایران به سه کشور این منطقه در همین راستا انجام شده است. در این رابطه ولی کوزه گر کالجی کارشناس آسیای مرکزی و قفقاز در مرکز تحقیقات استراتژیک، مناسبات ایران و این کشورها را بررسی کرده است.
    اولین سفر رئیس جمهوری به مقصد ارمنستان بود. این کشور بعد از استقلال خود فراز و نشیب های بسیاری با همسایگان خود داشته است. مناسبات ایران با این کشور چگونه بوده است؟

     

    در رابطه با ارمنستان این کشور تنها همسایه مسیحی ایران محسوب می شود. با توجه به مشکلاتی که بین ارمنستان، آذربایجان و ترکیه وجود دارد، ایران به نوعی دروازه ورود ارمنستان به خارومیانه و جهان اسلام است. ایران تنها کشوری است که مرز بدون تنش و صلح آمیز با ارمنستان دارد و تعاملات متعددی دارند. جدا از این که هموطنان ارمنی در داخل ایران وجود دارد و روابط خوبی بین این هموطنان وجود دارد که این موضوع ظرفیتی بزرگ محسوب می شود، بین ایران و ارمنستان روابط باثبات و پایداری بعد از استقلال ارمنستان در 25 سال گذشته وجود دارد. بعد از فروپاشی شوروی تا به حال روابط ایران و ارمنستان یکی از با ثبات ترین روابط در میان 15 همسایه ایران است. تمامی روسای جمهور در این 25 سال از ارمنستان و سران ارمنستان از ایران دیدار داشتند. در مراسم تحلیف روحانی هم از منطقه قفقاز فقط ارمنستان بود که در سطح رئیس جمهور شرکت کرده بود. طی 3 سال گذشته آقای جهانگیری و ظریف به این کشور سفر داشتند. کمیسون اقتصادی دو کشور فعال شد نخست وزیر ارمنستان به ایران آمد و بعد از این مراودات، در بالاترین سطح رئیس جمهور ایران به ارمنستان رفته است که سفر بسیار مهمی تلقی می شود.

    مناسبات اقتصادی دو کشور در چه سطحی است؟
    حوزه مناسبات اقتصادی در پیشبرد روابط دو کشور نقش مهمی دارد. مبادلات اقتصادی، صادرات کالا به ارمنستان و صادرات ارمنستان به ایران، بحث کریدور شمال و جنوب که خود ارمنستان آنرا دنبال می کند، بحث راه آهن ایران به ارمنستان که به صورت ریلی و جاده ای به گرجستان و دریای سیاه می تواند وصل شود. نکته مهم دیگر اینکه بحث صادرات گاز ایران به ارمنستان و صادرات برق ایران به ارمنستان وجود دارد که مسئله مهمی است. ارمنستان تنها کشور منطقه قفقاز است که عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا است و می تواند یک پل ارتباطی بین ایران و اتحادیه اوراسیا باشد و مقامات ارمنی هم روی این موضوع تاکید کردند. امید می رود این سفر بتواند بخشی از ظرفیت ها و اهداف دو طرف را پوشش دهد.

    آیا ایران توانسه از ظرفیت های روابطی که با ارمنستان دارد کمال استفاده لازم را ببرد؟
    رویکرد کلی ایران در این 25 سال گذشته اتخاذ یک رویکرد متوازن در قفقاز بوده است. یعنی ایران با هر سه کشور ارمنستان و گرجستان و آذربایجان روابط متوازنی داشته است. منطقه قفقاز 3 همسایه ایران، روسیه و ترکیه را به لحاظ جغرافیایی دارد. تنها کشوری که با هر سه کشور قفقاز رابطه دارد ایران است. رابطه ارمسنتان با ترکیه از 1992 قطع است و روابط روسیه با گرجستان از 2008 قطع است. فقط ایران است که در این چند سال با مردم مسلمان آذربایجان، ارمنی ارمنستان و مسیحی گرجستان فارغ از مسائل قره باغ، آبخازیا و اوستیا و فارغ از مشکلات و بحران های موجود ارتباط داشته است. همراه با فراز و نشیبها و دشواری های موجود، ایران توانسته است این روابط متوازن را حفظ کند. ولی اینکه پرسیده شود آیا از همه ظرفیت های موجود استفاده شده است باید گفت که اینگونه نیست. از ظرفیت های موجود به شکل کامل استفاده نشده است که بخشی هم به ساختارهای منطقه بر می گردد که باید تکمیل شود. بحث کریدورها و خطوط ارتباطی فوق العاده مهم است. هم خطوط ریلی ایران- آذربایجان- روسیه هم خطوط ارتباطی ترانزیتی ایران- ارمنستان -گرجستان. هرتحرک مهمی بخواهد صورت گیرد، ابتدا باید زیرساختها شکل بگیرد که کریدور حرف اول را می زند و زیر ساخت توسعه محسوب می شود. پس از آن موضوع انرژی مهم است. اگر این اتفاقها شکل گیرد می توان امیدوار بود که از ظرفیت های مشترک هم ایران و هم ارمنستان و بقیه کشور ها استفاده کنند.

    قزاقستان هم کشور مهمی است که در برنامه سفر رئیس جمهور گنجانده شده است. در مورد این کشور چه مسائلی وجود دارد؟

    در رابطه با قزاقستان باید گفت که این جمهوری بزرگترین کشور آسیای مرکزی، قدرت اول اقتصادی منطقه و یک کشوری تعیین کننده در معادلات منطقه محسوب می شود. این کشور طی ده سال گذشته یک جهش بسیار بالایی در رشد و توسعه اقتصادی تجربه کرده است. منابع عظیمی از نفت وجود دارد، مخصوصا منابعی که سال گذشته کشف شده تاثیر بسیاری در توسعه آن دارد. قزاقستان همسایه دریایی ایران در دریای خزر است. بنادر ایران با بندر آکتائو در قزاقستان مراوده دارد. کردیم در بحث حوزه دریای خزر مسائل مهمی وجود دارد. حوزه همکاری دریایی، مسائل حقوقی رژیمی دریای خزر و منابع دریای خزر بعلاوه کشتیرانی و مسائل محیط زیستی دریای خزر می تواند محورهای اصلی همکاری ایران و قزاقستان قرار گیرد. از سویی دیگر، مسیر ریلی ایران- قزاقستان- ترکمنستان یا همان اینچه برون و راه آهن شرقی دریای خزر که در سال آذر 1393 افتتاح شد تحول خوبی را از نظر کریدور ارتباطی ایجاد کرده ولی همچنان ظرفیت این خط راه آهن به شکل کامل استفاده نشده است. قزاقستان همچنین میزبان مذاکرات هسته ای ایران با قدرتهای 5بعلاوه 1 در دولت قبلی بود. این کشور کوشش کرده که نقش میانجیگری برای حل اختلافات هسته ای با دیگر کشورها بازی کند و در سطح مجامع بین المللی از مواضع ایران حمایت کرده است. در مجموع، این کشور اقتصاد بزرگی دارد و ظرفیتهای بالایی برای همکاری وجود دارد. آقای نظربایف سفری به ایران داشته اند و سفر اقای روحانی در پاسخ به آن انجام می شود. قزاقستان عضو بنیانگذار اتحادیه اقتصادی اوراسیا است و می تواند در آسیای مرکزی پل ارتباطی ایران با اوراسیا با روسیه شود و همین طور همسایگی آن با چین و کریدور ارتباطی و ریلی که با چین دارد می تواند پیوندی هم بین ایران و چین در بحث طرح راه ابریشم داشته باشد.

    قرقیزستان هم یکی از کشورهای آسیای میانه است که هدف سفر رئیس جمهور قرار گرفته است. چه مناسباتی بین ایران و این کشور وجود دارد؟

    در رابطه با قرقیزستان، این کشور کوچترین منطقه اسیای مرکزی است. یک دوره ای از بی ثباتی سیاسی را در دهه گذشته تجربه کرده بود که البته چند سالی است به ثبات نسبی رسیده است. الماس‌بیک آتامبایف، رئیس جمهور قرقیزستان در شهریور 1394 سفری به ایران داشت و سفر روحانی در پاسخ به این سفر انجام می شود. این کشور هم از ظرفیت های مناسبی برخوردار است. اقصاد این کشور هر چند کوچک است اما می شود از طریق همین خطوط ارتباطی بر روند مبادلات افزود. قزقیزستان چون محصور در خشکی است برای برون رفت از این وضعیت حتما به مسیرهای ارتباطی نیاز دارد. یکی از مسیرهای ارتباطی خوب از طریق ترکمنستان به سمت ایران است که از طریق آبهای آزاد یا زمینی محصولات خود را به بازار آزاد دنیا عرضه کند.

    وجوه مشترکی بین این کشورها جهت افزایش مناسبات با ایران وجود دارد؟

    نکته مشترکی که بین قرقیزستان و قزاقستان وجود دارد موضوع افراط گرایی و تروریسم است که اهمیت فوق العاده ای دارد. تعدادی از شهروندان این مناطق به داعش پیوسته اند و خطر افراط گرایی به شدت این منطقه را تهدید می کند. تحولات افغانستان بعد از خروج نیروهای امریکایی در 2014 از مسائلی است که به این کشورها مربوط بوده و بر آنها تاثیر گذار است. مشکلاتی وجود دارد که قرقیزستان و کشورهای منطقه در دره فرهانه در منطقه با آن روبرو هستند. این منطقه مرکز تروریسم و قاچاق مواد مخدر است که می تواند در همکاری طرفین موثر باشد.
    حضور داعش در افغانستان در یکی دو سال گذشته از تهدیدات مشترک متوجه ایران، قرقیزستان و قزاقستان است که محور همکاری خوبی برای گسترش روابط است.

    gps1

    مطالب مرتبط :

    جلسه فوق‌العاده ستاد تنظیم‌بازار برای کنترل بازار

    مدیر رَسته فناوری اطلاعات «طرح توسعه کسب و کار و اشتغال» پایدار وزارت کار از راه‌اندازی اولین بنیاد کارآفرینی توسعه فناوری‌های نوین در حوزه بلاکچین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء خبر داد. محمدعبده ابطحی در گفتگو با خبرهدف، با اشاره راه اندازی بنیاد ملی توسعه فناوری در حوزه‌های بلاکچین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کشور تا پایان هفته جاری گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مشارکت سازمان صنعتی ... مطلب کامل

    چرا پزشکان مالیات نمی‌دهند؟

    قانون سلیقه‌ای اجرا می‌شود؛ چرا پزشکان مالیات نمی‌دهند؟رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق تعاون ایران با اشاره به قوانین دست و پاگیر کسب و کار گفت: سازمان مالیاتی با احیای پرونده های۵ سال گذشته،شرکت‌ها را درگیر کرده و در مواقعی ترمز ادامه فعالیت است. مطلب کامل

    آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    جلسه فوق‌العاده ستاد تنظیم‌بازار برای کنترل بازار

    یک مقام مسئول از جلسه فوق‌العاده عصر امروز ستاد تنظیم بازار برای کنترل بازار خبر داد و گفت:با توجه به فراوانی کالا و وضعیت مناسب ذخایر استراتژیک، هرگونه افزایش قیمت کالا در بازار ممنوع است. مطلب کامل

    ۲۳ آبان ۱۳۹۸ – عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    تهدید به اخراج کارکنان فروش بلیت مترو برای تراکنش پایین پوز

    تهدید به اخراج کارکنان فروش بلیت مترو برای تراکنش پایین پوز/قید مدرک «دیپلم»در قرارداد تمام متصدیان.پیمانکار باجه های فروش بلیت مترو، ضمن اجبار کارکنان به ترغیب مسافران برای شارژ بلیت از طریق دستگاه‌های پوز، آنها را به اخراج در صورت تراکنش پایین دستگاه ها تهدید می کند. مطلب کامل

    ۲۲ آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    روزنامه های: هفت صبح - اعتماد - شرق - کیهان - شهروند - ایران - آرمان - همشهری - صبح نو - قانون - بهار - اطلاعات - ابتکار - وطن امروز - جام جم - مردم سالاری - آفتاب - دنیای اقتصاد - عصراقتصاد - کسب و کار - جهان صنعت مطلب کامل

    بخشی از سهام هپکو همچنان در اختیار مالک فاقد صلاحیت

    در حالی که بدلیل فقدان صلاحیت درمالک قبلی هپکو، سهام این شرکت با وکالت بلاعزل در اختیار سازمان خصوصی سازی قرار گرفته امابر اساس اطلاعات«کدال»مالک اولیه همچنان بخشی از سهام را در اختیار دارد. مطلب کامل

    ۲۱ آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    قیرهای تقلبی چگونه وارد پروژه‌های راهسازی شد؟

    سودهای میلیاردی موجب شده بازار تولید قیرهای تقلبی همچنان گرم باشد و اگرچه ورود این ماده اولیه به پروژه‌های عمرانی محدود شده اما عرضه به بازار همچنان ادامه دارد. مطلب کامل

    نوشتن دیدگاه

    شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

    پرتال خبری،تفریحی،موزیک،دانلود،نرم افزار هدف

    پرتال خبری،تفریحی،موزیک،دانلود،نرم افزار هدف

    طراحی توسط : طراح وب دات کام www.taraheweb.com

    تمام حقوق مادی و معنوی برای سایت خبر هدف محفوظ است و نقل مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.

    تلفن: 850 550 33 ایمیل: info@khabarhadaf.ir

    تمام حقوق این سایت برای © 2024 خبر هدف. محفوظ است.